Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Április 15. 11:52, hétfő | Bulvár
Forrás: mti - fotó: budapestdal.hu

Idén is lesznek különdíjak a Budapest Dal pályázaton

Idén is lesznek különdíjak a Budapest Dal pályázaton

Még tíz napig, április 25-én éjfélig lehet szavazni Budapest dalára. A győztes mellett újra lesznek különdíjasok is: a közönség választottja, illetve egy fiatal tehetség elismerése.

„Tavaly önmagában a város volt a pályázat témája, idén ahhoz kapcsolódik a kiírás, hogy 2019-ben Budapest Európa sportfővárosa, ezért a zsűri elsősorban sporttal kapcsolatos, a mozgásra irányuló dalokat várt” – mondta Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes az M1-en hétfő délelőtti műsorában.

A Fővárosi Önkormányzat által meghirdetett pályázatra mintegy száz dal érkezett. Idén öt előadót-produkciót (Janicsák Vecát, Tóth Gabit és Majkát, Vastag Csabát, Szikora Róbertet és Tóth Andit, valamint a New Level Empire-t) hívtak meg a részvételre, mellettük a zsűri a tervezett öt helyett végül nyolcan (Mága Jennifer, Berta Dani, az OliverFromEarth, Johnny K. Palmer, a Babám, Sári Évi, a MattSet és az FMX X Marcee) versenyezhetnek a Budapest Dal 2019 címért.

Rakonczai Viktor zeneszerző, a zsűri egyik tagja arról beszélt, hogy a pályázók komolyan vették a feladatot, színes lett a mezőny. „A Budapest Dal projekt jó lehetőség zeneszerzőknek és előadóknak, hogy megmutassák magukat. Volt, aki a ritmus hangsúlyozásával, mások inkább az ének energiájával vagy a szöveggel próbálták kifejezni a sporthoz kapcsolódást”.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra szerint nemcsak a műfaji spektrum, hanem a döntősök korosztályi besorolása is széles skálát mutat. Elmondta, hogy az április 26-i gálán, a zsűri és a közönség szavazatait egyesítve a Thália Színházban fog kiderülni, ki viselheti egy éven át a Budapest Dal címet, illetve ki veheti át a győzelemmel járó egymillió forintot.

Mint elhangzott, idén különösen sok rangos sporteseménynek ad otthont a magyar főváros, a győztes dal ezeken is meg fog jelenni, és lesz Budapest Dal CD. További érdekesség, hogy miként tavaly öt dal bekerült a margitszigeti szökőkút repertoárjába, ez idén is várható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.