Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Március 10. 17:03, csütörtök | Kék hírek
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Időseket megkárosító csalókat ítéltek el Szekszárdon

Időseket megkárosító csalókat ítéltek el Szekszárdon

Idős embereket a járványhelyzetre hivatkozva megkárosító csalókat ítélt el jogerősen a Szekszárdi Járásbíróság - közölte a Szekszárdi Törvényszék csütörtökön az MTI-vel.

A négy elítélt önkormányzati segély valótlan ígéretével tévesztett meg időseket 2021. februárban - írták. A rendőrség akkori közleménye szerint Dombóváron követték el a bűncselekményeket.

A tényállás szerint az elsőrendű vádlott, egy 35 éves, hegyhátmaróci férfi egy önkormányzat vagy bank dolgozójának kiadva magát telefonon kereste meg a sértetteket. Azt mondta nekik, hogy ha telefonon megadják a személyes okmányaik és a bankszámlaszámuk adatait, majd személyesen is átadják az okmányokat, a bankkártyájukat és az ahhoz tartozó PIN-kódot, akkor a koronavírus-járvány miatt 50 ezer forintos önkormányzati támogatást kapnak.

A férfi 95 emberrel lépett kapcsolatba, három esetben vettek fel készpénzt a bankkártyák megszerzésével, és 900 ezer forintot csaltak ki a sértettektől.

A március 9-i előkészítő ülésen valamennyi vádlott beismerte a bűnösségét, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról.

A bíróság az elsőrendű vádlottat különös visszaesőként 3 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte, a másod-, a harmad- és a negyedrendű vádlott, akik a készpénz felvételében működtek közre, közérdekű munka büntetést kaptak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.