Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Június 09. 14:09, szombat | Bulvár
Forrás: Járai Judit, az MTI tudósítója jelenti:

Ifjabb Robert Kennedy szerint a Kennedy-gyilkosság szálai a CIA-hez vezethetnek

Ifjabb Robert Kennedy szerint a Kennedy-gyilkosság szálai a CIA-hez vezethetnek

John Kennedy elnök meggyilkolásának szálai a Központi Hírszerző Ügynökséghez (CIA) vezethetnek

- állította a Fox televíziónak adott interjújában ifjabb Robert Kennedy, akinek édesapját, Robert Kennedy igazságügy-minisztert éppen ötven évvel ezelőtt gyilkolták meg.

Ifjabb Robert Kennedy szerint az embereknek végre meg kellene ismerniük az igazságot a Kennedy-gyilkosság ügyében.

A jelenleg ügyvédként és környezetvédelmi aktivistaként tevékenykedő Kennedy szerint a nagybátyja, a néhai John Fitzgerald Kennedy elnök gyilkosságára vonatkozó valamennyi adatot, feljegyzést és dokumentumot Donald Trump elnök egyelőre azért nem hozza nyilvánosságra, mert "így, vagy úgy, de valamiképpen a kapcsolat van a CIA és az elnökgyilkosság között". Robert Kennedy hangsúlyozta: "55 évvel a gyilkosság után az amerikaiaknak "muszáj lenne tudni, hogy mi történt, és muszáj lenne hozzáférniük az információkhoz". Elmondta, hogy édesapja "a legjobb nyomozó volt annak idején", de az igazságügyi tárca mindent megtett, hogy munkáját ellehetetlenítse". Hozzátette: miután Lyndon B. Johnsont a Kennedy-gyilkosság után beiktatták az elnöki hivatalba, Robert Kennedy soha többé nem állt szóba Edgar Hooverrel, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) akkori igazgatójával.

John Fitzgerald Kennedy elnököt 1963. november 22-én gyilkolták meg a texasi Dallasban. A gyilkossággal a magányos elkövetőnek minősített Lee Harvey Oswaldot vádolták meg, akit azonban letartóztatásakor Jack Ruby bártulajdonos agyonlőtt. Ruby később a börtönben betegségben meghalt.

Donald Trump elnök, aki tavaly még azt ígérte, hogy a Kennedy-gyilkosságra vonatkozó dokumentumokat nyilvánosságra hozza, az idén áprilisban bejelentette: nemzetbiztonsági okok miatt néhány dokumentum 2021 októberéig zárolva marad. Közleményében az elnök hangsúlyozta: az amerikai hírszerző szervezetek tanácsára döntött így, mert szerintük néhány titkosított dokumentum nyilvánosságra hozatala ártana "jól meghatározható nemzetbiztonsági érdekeknek, a rendfenntartó erőknek és aggodalmakat okozna a külpolitikában is".

Az Egyesült Államokban egyébként a héten egymás után tartanak emlékező rendezvényeket ifjabb Robert Kennedy édesapja, Robert Kennedy igazságügy-miniszter meggyilkolásának 50. évfordulója alkalmából. Robert Kennedy 1968. június 6-án halt meg, egy nappal azt követően, hogy Los Angelesben rálőttek, amikor a Demokrata Párt elnökjelöltjeként egy szállodában bejelentette, hogy megnyerte a kaliforniai előválasztást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára