Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Február 14. 07:30, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Újabb csapás: a Hainan Airlines is elrepül Budapestről

Újabb csapás: a Hainan Airlines is elrepül Budapestről

Tovább dől a Malév-dominó: márciustól mégis felfüggeszti Peking–Budapest járatait az azokat korábban a magyar légitársasággal együtt üzemeltető Hainan Airlines – értesült az AIRportal.hu.

A március 2-i járat lesz az utolsó, azt követően egyelőre ismeretlen időtartamra felfüggeszti ferihegyi járatainak üzemelését a Hainan Airlines.

A mai, február 13-i, hétfői járattal együtt már csak négyszer láthatjuk a Hainan Airlines Airbus A330-as repülőgépeit Ferihegyen, mert a légitársaság már a február 24-i és 27-i járatait is törölte. A légitársaság honlapja 2012. március 2-a utáni foglalási próbáinkra már nem adott ki találatot. A Hainan Airlines budapesti képviselete egyelőre nem kommentálta a hírt. A Hainan Airlines 2004. augusztusában indította be járatát Peking–Budapest útvonalon. A szaklap szerint gyanítható, hogy ez esetben is Malév megszűnése húzódhat a döntés hátterében. A lap információ szerint a Hainan budapesti járatai eddig nem teljesítettek rosszul és a járat cargo kapacitás kihasználtsága is remek volt, most azonban az átszálló forgalom a Malév megszűnése miatt kiesik.A kínai légitársaság járatainak megszűnése újabb csapás a Budapest Airportnak, mert az American és a Delta kivonulása után ez volt az utolsó hosszú távú járat, amely Ferihegyre járt. A Hainan kivonulásával sajnos tovább folytatódik Ferihegy 2 elnéptelenedése, és a repülőtér profiljának eltolódása egy fapados-jellegű, vidéki repülőtér irányába – írja a szaklap. A Budapest Airport épp a napokban közölte: mivel a Malév kiesésével épp a fapadosok erősítenek Ferihegyen, a reptér jelentős mennyiségű átszálló utast veszíthet, a kiesés akár évi másfélmillió ember is lehet.

OrientPress Hírügynökség
Kép: OrientPress Hírügynökség / wikipedia

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:28, szerda | Belföld

Egy budapesti iskolában is gyanús szagokat éreztek, nyomoz a rendőrség

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.