Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2017. December 12. 05:01, kedd | Belföld
Forrás: mti

Javítóintézeti fiúkat zaklatott egy nevelő Nagykanizsán

Javítóintézeti fiúkat zaklatott egy nevelő Nagykanizsán

Kiskorú veszélyeztetésével vádolnak egy férfit, aki homoszexuális kapcsolatra próbált rávenni 15-17 éves fiúkat a nagykanizsai javítóintézetben - tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség hétfőn az MTI-t.

A férfi év elején alig két hónapig dolgozott az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) debreceni javítóintézetének nagykanizsai telephelyén nevelőként. Márciusban munkaidejének lejárta után megkereste az egyik 17 éves fiút, megjegyezte, hogy jó teste van, szeretne vele megismerkedni, és intim kérdéseket tett fel neki.

Miután a fiú jelezte a történteket a nevelőjének, az intézet vezetője vizsgálatot indított. Kiderült, hogy a férfi több fiúnak is tett homoszexuális célzásokat, rendszeresen bejárt például a zuhanyozójukba, amikor fürödtek, és más módon is zaklatta őket.

A Nagykanizsai Járási Ügyészség vádirata szerint a férfi súlyosan megsértette a foglalkozási szabályokat, az Emmi rendelkezéseit, valamint a munkaköri leírásában foglaltakat, és veszélyeztette a fiatalkorú fiúk erkölcsi, érzelmi fejlődését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk