Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2014. Augusztus 10. 09:33, vasárnap | Kék hírek
Forrás: MTI

Kábítószer volt egy postai küldeményben Borsodban

Kábítószer volt egy postai küldeményben Borsodban

Kábítószergyanús küldeményeket talált a postacsomagok között Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), ezúttal levélborítékban adtak fel tablettákat és növényi aprítékokat ismeretlenek – közölte a NAV Észak-magyarországi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferense vasárnap az MTI-vel.

Varga Zoltán emlékeztetett arra, hogy áprilisban három, szintetikus anyagokat tartalmazó csomagot foglalt le a NAV Észak-Magyarországon. A szakértők akkor mindháromról megállapították, hogy kábítószer.
A most visszatartott csomagok egyikének szakértői vizsgálata már elkészült. Erről is bebizonyosodott, hogy szintetikus kannabinoid, vagyis kábítószernek minősülő anyag – ismertette a részleteket.
Elmondása szerint a Magyar Posta miskolci telephelyén végeztek csomagellenőrzést a NAV pénzügyőrei, amikor két könnyű súlyú, ám ehhez képest magas értékmegjelöléssel ellátott levélborítéknál jelzett Iti, a NAV cigarettakereső kutyája. A borítékokat röntgenkészülékkel is átvizsgálták. Látni lehetett, hogy az egyik valamiféle "vágatot", a másik pedig tablettákat tartalmaz. Mivel a csomagokat csak a feladó jelenlétében jogosultak felbontani a pénzügyőrök, ezért megpróbálták értesíteni a borítékon feltüntetett személyt – közölte Varga Zoltán.
Miután a feladó és a címzett is fiktívnek bizonyult, hatósági tanúk jelenlétében nyitották ki a csomagokat. Az egyikben egy átlátszó műanyag tasakban 15 gramm apróra vágott, halványzöld növényi származék volt, a másikban pedig dollárjeles tabletták. Mindkettőt elküldték a NAV szakértői intézetébe további vizsgálatra. Az egyikről kiderült, hogy az ismeretlen vágott növényszármazék egy új pszichotróp anyag, amely először 4 hónappal ezelőtt bukkant fel Lettországban. A tabletták beazonosítása még folyik.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetése megalapozott gyanúja miatt tett feljelentést a rendőrségen – közölte a sajtóreferens.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron, egy családi házban szerdán kora délután.

2024. Május 15. 09:10, szerda | Kék hírek

Több mint 30 tonna kábítószer-alapanyagot semmisített meg a rendőrség

Több mint 30 tonna, mintegy 480 milliárd forintnyi kábítószer-alapanyagot, prekurzort semmisítettek meg az egyik magyarországi hulladékégetőben - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Kék hírek

Állást hirdető munkáltatókat vizsgált a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az elektronikus álláskereső platformok hirdetményei nyomán is vizsgálja, hogy a foglalkoztatók betartják-e a dolgozók bejelentésének szabályait - közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.

2024. Május 09. 09:40, csütörtök | Kék hírek

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a pénzügyőrök egy albán autóban

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy albán rendszámú autóban az M5-ös autópálya hetényi pihenőhelyén.