Városlista
2024. április 13, szombat - Ida

Hírek

2023. Június 15. 12:57, csütörtök | Belföld
Forrás: Rendőrség

Két és félszeresen túllépte a sebességhatárt

Két és félszeresen túllépte a sebességhatárt

A rendőrök jelentős sebességtúllépés miatt mérték be a személygépkocsi sofőrjét.

A város Gyirmót és Ménfőcsanak közötti területen, a 83-as főút nagyobb útépítési munkálatai miatt az elmúlt hónapban többször került sor forgalmirend-változásra, amely a közvetlenül nagymértékben a lakóövezetet érinti.

Ménfőcsanakon érzékelhetően nőtt a torlódásokat kikerülő gépkocsiforgalom, így a közúti közlekedési balesetek megelőzése, a jogsértő és balesetveszélyesen közlekedő járművezetők forgalomból történő kiszűrésére, illetve ellenőrzésekre lehet számítani.
A Győri Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály munkatársai rendszeresen végeznek ezen városrészben is sebességellenőrzést. A 2023. június 3-ai ellenőrzéskor, 18 óra körül pedig rekordmérés történt, amikor egy személyautó sofőrje az adott útszakaszra vonatkozó 50 km/h megengedett legnagyobb sebesség helyett 126 km/h sebességgel közlekedett - írja a Győr vármegyei rendőrség.

Az ilyen mértékű jogsértés szankciója 300.000 forint összegű közigazgatási hatósági bírság, valamint 8 előéleti büntetőpontot is vonhat maga után.
Kérjük, hogy mindenki körültekintően, a jelzett sebességkorlátozásnak megfelelő tempóban haladjon.
A rendőrség nem győzi elégszer hangsúlyozni, hogy a gyorshajtás a közúti balesetek egyik legfőbb oka! Sebesség túllépése esetén sokszorosára nő a fékút, és a vezető nem ura többé a járművének! A gyorshajtó a felelőtlen magatartásával ráadásul nem csak a saját, de mások testi épségét is veszélyezteti!

A rendőrség óva inti a járművezetőket, és felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a közúti közlekedési szabályokat mindig tartsák be! Ne feledjék, a sebesség helyes megválasztásával megelőzhetőek a közúti tragédiák!
… hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 13. 06:00, szombat | Belföld

MÁV: tavaszi utómunkálatokkal fejeződik be a győri fővonal felújítása

Tavaszi utómunkálatokkal fejeződik be a győri vasúti fővonal felújítása, emiatt több ütemben módosul a menetrend a következő hónapokban - közölte a MÁV Zrt. pénteken az MTI-vel.

2024. Április 12. 14:18, péntek | Belföld

KSH: az ipari termelés 1,8 százalékkal nőtt februárban

2024 februárjában az ipari termelés volumene 1,8 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. Munkanaphatástól megtisztítva a termelés 1,4 százalékkal emelkedett

2024. Április 12. 14:13, péntek | Belföld

Megérkezett Magyarországra az első magyar KC-390 katonai szállítórepülőgép

Megérkezett Magyarországra az első magyar KC-390 katonai szállítórepülőgép

2024. Április 12. 09:48, péntek | Belföld

Hétfőn jár le a gépjárműadó befizetésének határideje

Április 15-én éjfélig lehet befizetni a gépjárműadót.