Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Március 22. 07:25, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Két településen tartanak időközi önkormányzati választást vasárnap

Két településen tartanak időközi önkormányzati választást vasárnap

Két településen tartanak vasárnap időközi önkormányzati választást: Gellénházán polgármestert, Érpatakon pedig településvezetőt és képviselő-testületet is választanak.

A Zala megyei Gellénházán az eddigi polgármester halála miatt rendeznek időközi voksolást. A polgármesteri tisztségért négy független jelölt indul: Dávid József Andrásné, Farkas Imre Józsefné, Kiss Csaba és Lőcsei János. A település választói névjegyzékében 1300-an szerepelnek.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Érpatakon azért kell időközi választást tartani, mert az Orosz Mihály Zoltán (független) polgármester vezette képviselő-testület tavaly december 19-én feloszlatta magát. A polgármesteri tisztségért Orosz Mihály Zoltán és Nagy Imre Attiláné indul, mindketten függetlenként. A hat képviselői helyre tizenhatan jelentkeztek be, egyikük a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség színeiben, tizenöten pedig függetlenként. Az 1673 lakosú faluban mintegy 1300-an jogosultak szavazni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.