Városlista
2022. augusztus 17, szerda - Jácint

Hírek

2011. Augusztus 03. 07:25, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Kevesebb embert bocsátanak el az Elcoteqtől

Kevesebb embert bocsátanak el az Elcoteqtől

A Dunántúli Napló értesülése szerint a Luxemburgi Bíróság elfogadta az Elcoteq SE ellenőrzött vezetés iránti kérelmét.

A cégnek így december elejéig négy hónapja van gazdálkodásának stabilizálására. A hírt az Elcoteq pécsi gyárában is megerősítették: a bíróság döntésének értelmében a cégnek lehetősége van, hogy az úgynevezett kontrollált vezetés alatt az elkövetkező négy hónap során reorganizációs tervet készítsen, és hogy működését továbbra is fenntartsa. Ez a státusz biztosítja az Elcoteq számára a folyamatos működést, és hogy befejezze a cég átvilágítását akár a korábban bejelentett befektetővel, akár egy potenciális új partnerrel.

A döntés azért nagyon fontos a cég szempontjából, mert az Elcoteq két hónapja tárgyalásokat kezdett az amerikai Platinum Equity magánbefektető céggel. Az egyeztetések jelentős részvénycsomag megvásárlásáról és a cég adósságkezeléséről szólnak. Lapunk érdeklődésére a cég képviselői megerősítették, hogy a tárgyalások ezekben a napokban is zajlanak, azok eredményéről tőzsdei csatornákon keresztül adnak majd hírt.

A társaság jövőjének alakulása mellett a pécsi gyár dolgozóit – különösen a leányvállalatok, így az Elcoteq Magyarország Kft. számláinak zárolása miatt – a rövidesen esedékes bérek kifizetése érdekli leginkább. Érdeklődésünkre azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a dolgok jelen állása szerint a cég a megszokott rendben, tehát várhatóan a közeli napokban utalja át a béreket a baranyai munkavállalók számláira.A pécsi gyár számlájának zárolása miatt korábban néhány napig átmenetileg akadoztak a beszállítói kifizetések is. A legfrissebb hírek szerint a társaság újraindította a partnerek számláinak kiegyenlítését, a kifizetések ütemezetten haladnak.

Közben tovább folynak az egyeztetések az Elcoteq pécsi gyárában néhány héttel ezelőtt bejelentett létszámleépítésről. Az elbocsátás kapcsán némileg kedvező fordulat, hogy az eredetileg kilátásba helyezett maximum 680 fővel szemben várhatóan „csak” 400 és 500 fő között lesz azok száma, akik kényszerű távozásuk miatt kapnak majd értesítést. Az ezzel kapcsolatos egyeztetések jelenleg is folynak a cégvezetés és a munkavállalói érdekképviseletek között. Pontos létszámot csak a végleges lista ismeretében jelentenek le a munkaügyi központ felé, akkor kezdődik majd az érintettek kiértesítése is.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: elcoteq

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 16. 18:10, kedd | Belföld

Harmadfokú riasztást adott ki a népegészségügyi központ

Harmadfokú, legmagasabb szintű hőségriasztást adott ki az ország egész területére szerdán nulla órától péntek éjfélig az országos tisztifőorvos a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) ajánlására.

2022. Augusztus 16. 17:01, kedd | Belföld

Megérkezett Magyarországra is a majomhimlő elleni védőoltás

Megérkezett Magyarországra is a majomhimlő elleni védőoltás: Magyarország 2560 adag vakcinát kap, amely 1280 ember oltására elegendő - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) kedden az MTI-vel.

2022. Augusztus 16. 16:04, kedd | Belföld

A kormány 18,5 milliárd forintot különített el a kisbenzinkutak támogatására

A kormány folytatja a kisbenzinkutak támogatását, erre a célra 18,5 milliárd forintot különített el

2022. Augusztus 16. 15:04, kedd | Belföld

Főleg lopások és drogok miatt intézkedtek a rendőrök a Szigeten

Főleg lopások és kábítószeres bűncselekmények miatt intézkedtek a rendőrök a hétfőn zárult Sziget fesztiválon - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a police.hu oldalon kedden.