Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2015. Szeptember 21. 13:11, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Kiemelkedő nyarat zárt a turizmus Magyarországon

Kiemelkedő nyarat zárt a turizmus Magyarországon

Kiemelkedő nyarat zárt a turizmus Magyarországon, az előrejelzések szerint a tavalyi rekordév után az idén újabb rekordot dönthet az ágazat - közölte a Magyar Turizmus (MT) Zrt. hétfőn az MTI-vel.

A nyári szezont az eddigi rendelkezésre álló adatok alapján értékelő közleményében a szervezet rámutat: míg Magyarország nyári turisztikai kínálata, strandjai soha nem látott számú látogatót fogadtak, a kulturális rendezvények és fesztiválok iránti érdeklődés is új magaslatokba emelkedett, a légi közlekedés szintén minden eddigit felülmúló eredményeket hozott.

A nyár első két hónapjában a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint mind a külföldi, mind a belföldi vendégéjszakák száma, mind pedig a kereskedelmi szálláshelyek szállásdíjbevétele jelentősen nőtt 2014 hasonló időszakához képest.

A Magyar Fürdőszövetség előzetes adatai alapján a fürdőknek országszerte rekordforgalmat hozott a kánikula, több fürdőben harmadával nőtt a látogatók száma, átlagosan 10-15 százalékos forgalomnövekedést könyvelhettek el. A budapesti strandok is kiemelkedően teljesítettek, a hat strand május 1-je és augusztus 31-e között 700 ezer vendéget fogadott, ami tavalyhoz képest 43 százalékos növekedést jelent.

A Budapest Airport történetében először idén júliusban átlépte az utasok száma a havi egymilliós határt. Az idei első félévben 12 százalékos növekedést ért el a fővárosi repülőtér forgalma, ami majdnem félmillióval több légi utast jelent a hazai turizmus számára, mint egy évvel korábban. Az első 8 hónapban 13 százalékkal többen, mintegy 113 ezren használták Magyarország második legnagyobb repülőterét, a Debrecen Airportot is.

A magyarországi fesztiválokon és kulturális rendezvényeken is új látogatórekordok születtek: a Sziget Fesztivál 6 napja alatt több mint 430 ezren látogattak ki a Hajógyári-szigetre, ezzel háromszor lett teltházas. A soproni Volt fesztiválon idén 123 ezren, a Balaton Sound Fesztiválon 145 ezren, az EFOTT-on pedig több mint 103 ezren vettek részt. A sárvári Nádasdy Fesztiválhoz hasonlóan a debreceni Campus Fesztivál is nézőcsúcsot döntött 84 ezer látogatójával, akárcsak a nyárzáró Szegedi Ifjúsági Napok, ahol több mint 90 ezren voltak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során