Városlista
2024. február 28, szerda - Elemér

Hírek

2022. Március 14. 09:03, hétfő | Kék hírek
Forrás: infovárosok/police.hu

Lakásról lakásra jártak a betörők

Lakásról lakásra jártak a betörők

Segélykérésre reagálva a helyszínen tetten érték azt a két férfit a dunakeszi rendőrök, akik zárfésűkkel felszerelkezve jártak lakásról lakásra.

Egy Dunakeszi, Huszka Jenő utca társasház lakói hívták március 9-én kora délután a rendőröket, miután a lépcsőházban számukra idegen emberek tűntek fel, akik sorra kopogtattak a bejárati ajtókon – közölte a rendőrség.

A járőrök az első és a második emeleti fordulóig lépcsőztek, amikor megláttak két férfit. Kiderült, nem ott laknak, a kérdésre pedig, hogy akkor mit keresnek az épületben össze-vissza válaszokat adtak. Legbeszédesebb mondatukkal zárták le a diskurzust: csak ügyvéd jelenlétében hajlandóak további kérdésekre válaszolni.

Erősítette a bűnös ott tartózkodásuk gyanúját, hogy ruhájuk speciális szerszámokkal - zárfésűk, csípőfogó - volt kitömve, de akadt még ott némi bankjegy és női gyűrű is. Elfogás, előállítás, elszámoltatás következett. Utóbbi rövidnek bizonyult, ugyanis korábbi ígéretük ellenére egyikük sem tett vallomást - pedig védőjük jelen volt – tette hozzá a rendőrség.

A helyszínen kiderült még, az egyik első emeleti lakást „megcsinálták”, 130 ezer forintot és egy gyűrűt loptak el, miután szinte láthatatlanul, szaknyelven roncsolásmentesen bejutottak.

A Dunakeszi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya egyelőre egy rendbeli lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a 49 éves gyömrői, valamint a 22 éves maglódi férfi ellen, egyben vizsgálják, hogy további hasonló jellegű bűncselekményekkel összefüggésbe hozhatók-e.
Az őrizetbe vett gyanúsítottakat a bíróság azóta letartóztatta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 28. 06:00, szerda | Kék hírek

Beugrott a pályára a válogatott meccsén, eltörte a bokáját - Videó

Ráadásul eljárás is indult ellene.

2024. Február 27. 14:34, kedd | Kék hírek

Életfogytig tartó szabadságvesztésre ítéltek egy férfit, aki megölte kolléganőjét Veszprémben

Aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Győri Ítélőtábla kedden azt a férfit, aki megölte kolléganőjét egy veszprémi üzemben

2024. Február 26. 09:58, hétfő | Kék hírek

Rengeteg szeszt foglalt le a NAV

Több mint 25 ezer liter ismeretlen eredetű alkoholt foglaltak le a pénzügyőrök egy szeszfőzdében

2024. Február 25. 08:31, vasárnap | Kék hírek

Ellopták a pannonhalmi Radnóti-szobrot

Ellopták Pannonhalmáról Radnóti Miklós szobrát, amelyet 1983-ban Meszlényi János bronz lemezekből készített - tájékoztatta a város polgármestere szombaton az MTI-t.