Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Május 29. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Lassan feltárulnak a svájci számlák

Lassan feltárulnak a svájci számlák

Elérték céljukat a jelek szerint azok az érdeklődő, figyelemfelhívó levelek, amelyek a közelmúltban érkeztek Svájcból a helyi bankok magyarországi ügyfeleihez - írja a Magyar Nemzet. A küldeményekben a kinti pénzintézetek annak idején arra kérték a címzetteket, hogy elfogadható módon igazolják az ott tartott vagyonuk eredetét, egyúttal – ha kell – tisztázzák a viszonyokat.

Szakmai körökből a lap úgy tudja, jórészt a banki felkérések hatására egyre több érintett keres fel idehaza adótanácsadót, arra adva megbízást: a szakember rendezze a Svájcban lévő pénzek itteni adóügyi helyzetét.Ez – adott esetben – úgy történhet, hogy az ügyfél bevallja azokat az összegeket, amelyeket az elmúlt években kamat címén kapott Svájcból.

Emellett szükség lehet rá, hogy a kivitt pénz eredetéről is tudomást szerezzen a magyar adóhatóság. A bevallások módosítása persze adóbefizetésekkel is járhat.

A szakmai megállapítások mindezeken túl arról szólnak: az érintettek között leginkább vagyonosabb személyek, például nagyobb vállalkozások vezetői, irányítói szerepelhetnek, akik főként azért foghatnak bele az ügyintézésbe, hogy immár tisztázott körülmények között, de a továbbiakban is a biztonságosnak hitt Svájcban tarthassák vagyonuk egy részét.

A jelenség nem csak idehaza tapasztalható, másutt – hírek szerint – meglehetősen nagy mértéket ölt a svájci pénzekkel kapcsolatos adminisztráció. A nemzetközi jelenség mozgatórugóiról szólva Lőcsei Tamás, a PwC adóügyi cégtársa lapunknak általánosságban azt mondta: a krízis kitörése óta alapvető változásokon esett át a nemzetközi adó- és pénzvilág. A költségvetési bevételek növelése miatt az egyes országok hatóságai mindent megtesznek a közterhek maradéktalan beszedéséért, ehhez pedig elengedhetetlen az államok közötti gyors információcsere.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.