Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

-0001. November 30. 00:00, hétfő | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Lebuktatták a rendőrök mamát és csapatát

Lebuktatták a rendőrök mamát és csapatát

Egy 25 éves magyar nő, a mama rendkívül szervezetten, nemzetközi szinten irányította a kábítószer-kereskedő bandát. A futárait és őt a cseh társszervekkel együttműködve fogták el a rendőrök.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Kábítószer Bűnözés Elleni Osztálya kábítószer-kereskedelem bűntett gyanúja miatt folytat eljárást a 25 éves M. Alexandra Mária ellen – közölte a rendőrség.

A gyanú szerint a 25 éves „mama” fedőnevű nő rendszeresen vásárolt kábítószert külföldről, a marihuánát rokonok és futárok révén hozatta. A futárok részére megszervezte a pénzváltást, a vonatjegy vásárlását, a beszerző utakat pedig folyamatosan koordinálta, majd a beérkező árut továbbértékesítette.

A nő férje és unokaöccse 2020. július 12-én bukott le egy kilogramm marihuánával a Kelenföldi Pályaudvaron, amikor Bécsből Budapestre hozták a kábítószert vonattal.
Egy másik futárt 2020. október 23-án fogtak el a rendőrök a szobi vasútállomáson, amikor egy Szlovákiából érkező vonattal több mint három kilogramm kannabiszt csempészett be az országba. A nő utasítására hozott kábítószert az a férfi is, akit a rendőrök szintén a szobi vasútállomáson fogtak el 2020. december 4-én. Ruházatába rejtve öt csomag, mintegy egy kilogrammnyi kannabisz volt. Ebben a két ügyben a Váci Rendőrkapitányság folytat eljárásokat.

„Mama” nem csak kábítószerben utazott. A rendőrök a nőt akkor fogták el Kunszentmártonnál, amikor 2021. január 11-én egy társával hat szír illegális migránst szállítottak autójukkal. A cél az volt, hogy a déli határtól átutaztassák őket az országon. Az embercsempészés ügyében a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság nyomoz.

A nőt a rendőrök bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.