Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Augusztus 24. 07:13, szerda | Külföld
Forrás: OrientPress

Lemondásra készül a japán kormányfő?

Lemondásra készül a japán kormányfő?

Japán sajtóértesülések szerint a miniszterelnök már a jövő héten lemondhat posztjáról.

Naoto Kan erről kollégáinak beszélt szűk körben. A döntéssel Kan várhatóan még megvárja a parlamenti szavazást két fontos kérdésben: a gazdaságélénkítő zöldprogramról, illetve az adósságstratégia jegyében született állampapír kibocsátással kapcsolatosról.

Közben Noda japán pénzügyminiszter figyelmeztette a befektetőket arra, hogy nem zárható ki a koordinált G7-es intervenció, mivel a jen erősödése egyirányú utca.A japán pénzügyminisztériumban magas készültségben vannak, bármikor interveniálhatnak. Egyébként ma 4 napos lejtmenet után emelkedéssel zártak a főbb ázsiai régiós indexek. A szentimentet azon spekulációk fűtötték, hogy az amerikai jegybank szerepét betöltő FED megteszi a szükséges lépéseket a gazdasági bővülés fellendítése érdekében. Az optimizmus azonban csak részleges lehet egyelőre, mert a FED eszközei is korlátozottak, valamint az amerikai jegybankárok is egyre jobban félnek az esetleges inflációs utóhatásoktól, amit egy újabb kvantitatív lazítás (pénzpumpa folytatása) okozna-írták az Equilor elemzői.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: japán

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.