Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Június 05. 20:50, péntek | Belföld

Lépésről lépésre újraindul a kulturális élet Debrecenben

Lépésről lépésre újraindul a kulturális élet Debrecenben

Lépésről lépésre újraindul a kulturális élet Debrecenben a koronavírus-járvány elleni eredményes védekezésnek köszönhetően - közölte a város kulturális alpolgármestere pénteken sajtótájékoztatón.

Puskás István szerint az elmúlt hetekben a virtuális térben bemutatott sikeres programok után elérkezett az idő arra, hogy a belvárosban és város más frekventált helyein felelősségteljesen, de már valós környezetben újra kulturális élménycsomagokat kínáljanak az érdeklődőknek.
Az alpolgármester kiemelte: példaértékű intézményi-szervezeti összefogást megvalósító eseménysorozatot indítanak útjára Lépésről lépésre címmel. Június 5. és augusztus 15. között a járványhelyzettel kapcsolatos előírásokhoz folyamatosan alkalmazkodva és azokat figyelembe véve a hét szinte minden napján egy-egy rövidebb esemény formájában kulturális tartalmakhoz juthat a közönség Debrecenben.
A tervezett programokról kiadott közlemény egyebek között megemlíti, hogy Kirakattárlat címmel nyolc belvárosi üzlet kirakatában rendezik meg a nyár folyamán egy-egy helyi képzőművész kiállítását. Ugyancsak kirakattárlat keretében tekinthetik meg az érdeklődők a debreceni művészeti iskolák végzőseinek grafikáit, szobrait és festményeit, animációs kisfilmjeit, a helyi ifjúsági ház Kápolnás utcai üvegfalfelületén pedig képekben bemutatkozik be a Hargita megyei Kápolnásfalu - jelezték a szervezők.
A Lépésről lépésre kulturális programsorozathoz, a színes és változatos tematikájú eseményekhez, amelyeket hétről hétre megújítva, Debrecen több pontján tartanak meg, már csatlakozott a Csokonai Színház, a Debreceni Művelődési Központ, a Déri Múzeum, az Ifjúsági Ház, a Kodály Filharmónia, a Méliusz Juhász Péter megyei könyvtár, a Modem Modern és Kortárs Művészeti Központ, a Vojtina Bábszínház és az 5. Bocskai István lövészdandár helyőrségi zenekara.
Az oktatási intézmények közül pedig részt vesznek projektben az Ady Endre Gimnázium, a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola (Debreceni Zenede), a Kós Károly Művészeti Szakgimnázium és Kollégium, valamint a Medgyessy Ferenc Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium növendékei és tanárai - ismertették a részleteket.
Jelezték azt is, hogy jövő héttől indul a kertmozi a nagyerdei szabadtéri színpadon és várhatóan június 22-től az Apolló mozi is újra kinyitja kapuit a közönség előtt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.