Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Augusztus 07. 00:38, kedd | Sport
Forrás: MTI

London 2012 - Negyeddöntős a férfi kézilabda-válogatott - ESTI ÖSSZEFOGLALÓ

London 2012 - Negyeddöntős a férfi kézilabda-válogatott - ESTI ÖSSZEFOGLALÓ

A magyar férfi kézilabda-válogatott a szerbek legyőzésével biztosította helyét a negyeddöntőben a londoni olimpia hétfői versenynapján, melyen mindhárom érdekelt magyar kajakos, illetve kenus egység döntőbe jutott, a sportlövő Sidi Péter pedig hatodik lett.

A kézilabdázók utolsó csoportmérkőzésükön 26-23-ra győzték le a szerb csapatot, ezzel a negyedik helyen zártak a B csoportban, s a legjobb nyolc között a pekingi ezüstérmes izlandi válogatottal csapnak össze szerdán. A magyaroknak csak a győzelem ért továbbjutást.
A címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott utolsó csoportmérkőzésén az első perctől uralta a találkozót a 2008-ban ezüstérmes Egyesült Államok ellen, és magabiztosan nyert 11-6-ra. Kemény Dénes szövetségi kapitány csapata a harmadik helyen fejezte be az előcsatározásokat, és a szerdai negyeddöntőben az olaszokkal találkozik.
Az olimpia kajak-kenu versenyeinek nyitónapján a címvédő Vajda Attila C-1 1000 méteren elő- és középfutamában is másodikként zárt, ezzel biztosította helyét a legjobb nyolc között. Ebben a számban nem lehetett közvetlenül döntőbe kerülni az előfutamból, nem úgy, mint a másik két, magyar érdekeltségű versenyben. Utóbbiakban az érintettek éltek is a lehetőséggel: az idén Európa-bajnok Dombi Rudolf, Kökény Roland kajakpáros 1000 méteren, a Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kovács Katalin, Fazekas Krisztina kajaknégyes pedig 500-on győzött előfutamában, ezzel biztosította helyét a szerdai fináléban.
Sidi a kisöbű szabadpuskások 3x40 lövéses összetett számában szétlövésben biztosította helyét a nyolcas fináléban. A döntőben a hatodik helyen végzett, a finálé után elmondta, hogy ellopták a felszerelésének egy részét, a hétvégén az edzőpályán az álló testhelyzetben használt első irányzékát tulajdonították el.
Atlétikában két magyar volt érdekelt hétfőn: Kazi Tamás idei legjobbjával, 1:47.10 perces eredménnyel ért célba 800 méteren, ez azonban kevés volt a továbbjutáshoz, a 23 éves, első olimpiáján szereplő, súlylökő Márton Anita pedig 17,48 méteres dobásával búcsúzott a selejtezőben.
Harcsa Zoltán számára is befejeződött az olimpia. A 75 kg-os súlycsoportban szereplő ökölvívó a negyeddöntőben 14-10-es pontozással vereséget szenvedett a brazil Florentino Falcaótól.
A negyedik olimpiáján szereplő, ötszörös világbajnoki ezüstérmes Deák Bárdos Mihály a nyolcaddöntőben kikapott a kötöttfogású birkózók 120 kg-os súlycsoportjában. Mivel svéd legyőzője nem jutott be a döntőbe, Deák Bárdos helyezetlenül zárt.
Műúszásban a 21. helyen zárt az olimpiai újonc Czékus Eszter, Kiss Szofi páros. A döntőbe jutáshoz az első 12 között kellett volna végeznie a duónak.

Címkék: Olimpia-London2012

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,