Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Május 28. 05:02, kedd | Belföld
Forrás: mti

Már csak pár napig várja a civilszervezetektől a NAV az elszámolást

Már csak pár napig várja a civilszervezetektől a NAV az elszámolást

A hónap végéig kell elszámolniuk a 2017-ben 1 százalékos szja-felajánlásokban részesült civilszervezeteknek, jövőre csak azon szervezetek kaphatnak felajánlást, amelyek az elszámolást május 31-ig eljuttatják a NAV

A NAV közleményében ismerteti: a 17KOZ közleményben jelölni kell mindazon 1 százalékos összeg felhasználását, amit a NAV 2017. január 1-jétől 2017. december 31-ig kiutalt a kedvezményezettnek, illetve amit a szervezet 16KOZ közleményében tartalékolt. A 17KOZ közleményt és kitöltési útmutatóját le lehet tölteni a NAV honlapjáról. A közleményt elektronikus úton kell elküldeni az adóhivatalnak.

Ha a civilszervezet jogutód nélkül megszűnik, soron kívül kell elszámolnia a 17KOZ közleményben tartalékolt és a 2017. január 1-jét követően kiutalt összegek felhasználásáról a 19MKOZ bizonylaton.

Előfordulhat, hogy a szervezet nem szűnik meg, azonban a kiutalt összegre nem tart igényt és regisztrációjának törlését kéri. Ebben az esetben is a 19MKOZ bizonylaton kell elszámolni és a fel nem használt összeget a benyújtással egy időben visszafizetni.

Ha a szervezet nem nyújtja be a határidőig a közleményt, illetve abban számszaki hibás adatokat közöl vagy nem az elszámolandó összeget szerepelteti, és azokat a NAV felhívása ellenére nem javítja, a hivatal kizárja a 2020. évi kedvezményezettek közül - figyelmeztet az adóhatóság.

A NAV elektronikus levélben is felhívta a szervezetek figyelmét, nehogy valamelyik 2020-ban emiatt essen el a támogatástól. Az elszámolásra kötelezett kedvezményezettek képviselői a közlemény szerint májusban két alkalommal kaptak elektronikus levelet az elszámolandó összegekről, utoljára május 23-án.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.