Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2019. Október 08. 11:01, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Megdőlt a napi hidegrekord

Megdőlt a napi hidegrekord

Megdőlt a napi hidegrekord, mínusz 6 Celsius-foknál alacsonyabb hőmérsékletet is mértek kedd hajnalban – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán.

Azt írták: az idei ősz leghidegebb éjszakáján vagyunk túl. Az ország nagy részén fagyosan indult a reggel, ezzel pedig nem csupán az idei őszi szezonra, hanem az október 8-ára vonatkozó minimum-hőmérséklet rekordja is megdőlt.

Nyírlugoson volt a leghidegebb, ott mínusz 6,2 fokig süllyedt a levegő hőmérséklete. Ez pedig jócskán alulmúlta egyrészt a mínusz 2,4 fokos szezonrekordot (amelyet idén szeptember 20-án mértek Zabarban), másrészt a napra vonatkozó, mínusz 3,6 fokos abszolút minimum-hőmérsékletet. Ezt szintén Zabarban regisztrálták, 2002-ben.

A meteorológiai szolgálat hozzátette: a következő napokban már változik a helyzet, legfeljebb egy-két helyen fordulhat elő légköri fagy.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során