Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Január 08. 07:14, vasárnap | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI

Megkezdődött az influenzajárvány

Megkezdődött az influenzajárvány

Európában megkezdődött az influenzajárvány, de összességében még kevés esetet regisztráltak – írta az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) hivatalos Facebook-oldalán szombaton.

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (ECDC) friss jelentése szerint az influenza A(H3N2) vírus a domináns, de az A(H1N1) vírus is jelen van. A múlt év utolsó hetében helyi járványokat jelentettek Hollandiából, Norvégiából és Spanyolországból. Kilenc másik országban – köztük a szomszédos Ausztriában, Romániában és Szlovéniában – szórványos halmozódásokat regisztráltak – tették hozzá.

Az ÁNTSZ felhívja a figyelmet: „még mindig nem késő kérni a védőoltást”.

Az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) szerdai legfrissebb jelentésében azt írta: Magyarországon az év utolsó hetében – a szabadságolások és a tanítási szünet miatt – az előző évekhez hasonlóan csökkent az influenzaszerű megbetegedések száma. Nagyjából harmadannyi, összesen 3300 ember fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel 2011. december 26. és 2012. január 1. között, mint a megelőző héten.

Az OEK-hez beküldött minták közül egyben sem mutatták ki az influenza vírusát, de még influenzaszerű megbetegedések halmozódásáról sem érkezett jelentés a múlt év utolsó hetében.

Az Országos Epidemiológiai Központ összesítéséből az is kiderül, hogy az előző influenzaszezonhoz képest az ország valamennyi területén mintegy 10-20 százalékkal magasabb az ingyenes oltóanyagok felhasználási száma. A 2011/12. évi szezonra kiadott térítésmentes oltóanyagból december 9-ig az ország területeire eljuttatott 1 millió 250 ezer Fluval AB oltóanyag csaknem 64 százalékát használták fel.

Fejér, Somogy és Veszprém megyében a kiadott vakcina már több mint 80 százalékát megkapták a térítésmentes védőoltásra jogosult veszélyeztetettek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére