Városlista
2022. július 6, szerda - Csaba

Hírek

2011. November 08. 14:00, kedd | Belföld
Forrás: Orientpress.hu

Megkongatták a vészharangot a betegszállító cégek

Megkongatták a vészharangot a betegszállító cégek

Az utóbbi időszakban egekig emelkedő üzemanyagárak lassan az ellátás zavartalanságát veszélyeztetik - írja a Békés Megyei Hírlap.

Tankolni muszáj, az embereket ki kell fizetni, a járművek szervizelésén pedig nem lehet spórolni– ezt mondta az egyik Békés megyében dolgozó betegszállító cég képviselője.

Tény, hogy az idei üzemanyagár-emelkedés közel 80 forint literenként. Az október végi és a november eleji drágulás és a jövedékiadó-emelés kilométerenként 19 forint költségnövekedést okozott e téren. Ennek fedezete sem az idei, sem a 2012-es költségvetési tervezetben nincs biztosítva.

A betegszállítással foglalkozók úgy vélik, amennyiben nem kompenzálják az üzemanyagár-emelkedést, az működési zavarokat okozhat a rendszerben, vagyis finanszírozás hiányában nem tudnak minden betegszállítási igényt kielégíteni. A szolgáltatás akadozása ugyanakkor veszélyezteti ez egészségügyi ellátórendszert, hiszen az orvos-beteg találkozók mintegy húsz százaléka a betegszállítók közreműködésével jön létre.

A kormány utoljára tavasszal próbált segíteni a helyzeten, amikor a Nemzeti Erőforrás Minisztériuma forrásokat csoportosított át az áremelések kompenzálására, és 200 millió forinttal megemelte a betegszállítók, valamint a szárazföldi mentők támogatását, továbbá 32 millió forint pluszforrást juttatott a légimentők számára. Azaz összesen 432 millió forint gyorssegélyt adott az ágazatnak.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 06. 11:55, szerda | Belföld

Megtalálták a Kis-Dunában elmerült második BVOP-s áldozatot is

Megtalálták a büntetés-végrehajtás (bv) 29 éves, hivatásos állományú tagjának holttestét Rácalmásnál, a Kis-Dunában - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.

2022. Július 06. 09:53, szerda | Belföld

Halálos baleset szemtanúit keresi a rendőrség - fotók

A lakosság segítségét kérik a rendőrök a gesztelyi körforgalomnál történt halálos közúti közlekedési baleset kapcsán.

2022. Július 06. 08:03, szerda | Belföld

Vízaknába dobta kétéves unokaöccsét, a pici megfulladt, most mégis felmentették

Nem jogerősen felmentette a minősített emberölés vádja alól az unokatestvére megölésével vádolt taktaharkányi fiatalt a Miskolci Törvényszék kedden.

2022. Július 06. 06:00, szerda | Belföld

Rengetegszer riasztották idén a Magyar Honvédség tűzszerészeit

Fél év alatt már több mint ezer robbanótesttel kapcsolatos rendőrségi bejelentés érkezett a honvédség tűzszerész alakulatához. A robbanóeszközök biztonságos, földalatti megsemmisítésének száma pedig meghaladta a 220-at.