Városlista
2023. január 29, vasárnap - Adél

Hírek

2022. November 18. 09:15, péntek | Belföld
Forrás: Ügyészség

Meglökte és megkarmolta a kórházi rendészt - videóval

Meglökte és megkarmolta a kórházi rendészt - videóval

A Kaposvári Járási Ügyészség garázdaság és könnyű testi sértés vétsége miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a nőt, aki a rendészre támadt, amikor nem engedték vissza a kórházba.

A vád szerint a negyvenes éveiben járó nő 2022 szeptemberében a kaposvári kórház területén beült a bejárathoz közeli, a rendészek tartózkodására szolgáló bódéba, ahol dohányozni kezdett. A rendészek távozásra szólították fel a vádlottat, mivel a nő illetéktelenül tartózkodott a részükre fenntartott helyiségben, a kórház területén pedig egyébként is tilos a dohányzás. Mivel ennek a nő nem tett eleget, ezért őt végül kivezették az utcára.

A zavartan viselkedő vádlott ezután még több alkalommal megkísérelt visszatérni a kórház területére, amit a rendészek úgy akadályoztak meg, hogy a nő útját folyamatosan elállták. A vádlott az egyik rendészt előbb meglökte, majd meg is karmolta, melynek következtében a sértett nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett.

A Kaposvári Járásbíróság a 2022. november 7-én megtartott tárgyaláson a váddal egyezően mondta ki bűnösnek a büntetett előéletű vádlottat, és vele szemben halmazati büntetésül 90 nap elzárást szabott ki.

A bántalmazást a kórház biztonsági kamerája rögzítette.

Az esetről készült felvétel itt tekinthető meg!

Címkék: ügyészségi hír

Ezek érdekelhetnek még

2023. Január 29. 08:22, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

Ezen a héten sem volt ötös a lottón.

2023. Január 29. 08:21, vasárnap | Belföld

Lánczi Tamás: Németországban lobbiznak azért, hogy az akkumlátorgyárak inkább ott épüljenek fel

Az akkumulátorgyárakkal rendelkező országok a jövőben stratégiai előnybe kerülnek - jelentette ki Lánczi Tamás politológus a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

2023. Január 28. 13:41, szombat | Belföld

Aranytömbökké olvasztották a lopott arany granulátumot a tolvajok

Aranytömbökké olvasztották a lopott arany granulátumot a tolvajok, akikkel szemben a Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség emelt vádat.

2023. Január 28. 13:40, szombat | Belföld

PM: jövőre újra 4 százalék felett erősödhet a magyar gazdaság

A stabilitást erősítő intézkedéseknek köszönhetően a magyar gazdaság idén elkerülheti a visszaesést, jövőre pedig ismét 4 százalék felett növekedhet - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter.