Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2012. Július 11. 06:22, szerda | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Megmentik a spanyolokat - 30 milliárd eurót kapnak

Megmentik a spanyolokat - 30 milliárd eurót kapnak

Az euróövezet pénzügyminiszterei mára virradóra megállapodtak a Spanyolországnak szánt pénzügyi mentőcsomag felhasználásának módjáról, azzal, hogy még július végéig átutalják a csomag első, 30 milliárd eurós részét a megrendült spanyol bankok újratőkésítéséhez. A spanyol félelmeket tegnap jól tükrözte, hogy a tízéves állampapírok hozama 7 százalék fölé emelkedett.

Jean-Claude Juncker, az Eurócsoport elnöke azt mondta, a cél az, 'hogy a megállapodást a hónap második felében hivatalos formába öntsék, lehetővé téve 30 milliárd euró átutalását még a hónap végéig. Az Eurócsoport tagjai megegyeztek abban is, hogy Spanyolországnak egy év haladékkal, 2014-re kell csak az unióban elvárt 3 százalékos küszöb alá csökkentenie államháztartási hiányát.

Közben újabb kiábrándító adat érkezett hajnalban Kínából, és egyelőre felülírja azt a hírt is, hogy mára virradóra tehát megszületett az EU megállapodás a spanyolokról. Kína kereskedelmi többlete drasztikusan megnőtt júniusban, ennek az ára az volt, hogy brutálisan visszaesett a behozatal. Az export a várakozásoknál nagyobb ütemben, 11,3 százalékkal nőtt az előző hónapban éves alapon, viszont az import csak 6,3 százalékkal. A behozatalt illetően is 11 százalék körül szóródtak az előrejelzések. A kínai kormány célja, hogy ebben az évben 10 százalék körül tartsa a kivitel növekedésének a mértékét. A zuhanó kínai belső fogyasztásról szóló beszámoló megütötte az ázsiai piacokat.

Címkék: Látókör

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható

2024. Május 17. 20:58, péntek | Külföld

Ukrajnai háború - Orosz védelmi minisztérium: 12 harkivi települést foglalt el a héten az orosz hadsereg

Tizenkét települést fogalt el a harkivi és egyet a donyecki régióban Ukrajnában a héten az orosz hadsereg - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.