Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2016. November 16. 08:02, szerda | Belföld
Forrás: mti

Mégsem szabadulhat óvadék ellenében a zuglói gázoló nő

Mégsem szabadulhat óvadék ellenében a zuglói gázoló nő

Másodfokon elutasította a bíróság az óvadékra irányuló kérelmet, így továbbra is előzetesben marad az a nő, aki a múlt héten elgázolt egy idős férfit Zuglóban, majd megállás és segítségnyújtás nélkül továbbhajtott

- közölte a Fővárosi Főügyészség az MTI megkeresésére kedden. A férfi belehalt sérüléseibe. A Fővárosi Törvényszék - egyetértve az ügyészi fellebbezéssel - az előzetes letartóztatás helybenhagyása mellett döntött, elutasítva a nő kétmillió forintos óvadék ellenében történő szabadlábra helyezését.

Az első fokon eljáró Budai Központi Kerületi Bíróság múlt héten - nyomkövető alkalmazása mellett - lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a gázoló ellen, miután kétmillió forint óvadék ellenében megszüntette előzetes letartóztatását. A nő a baleset után az autóval megállás és segítségnyújtás, valamint a rendőrség értesítése nélkül elhagyta a helyszínt, később telefonon jelentkezett a rendőrségnél.

A Fővárosi Főügyészség az MTI megkeresésére kedden közölte: a másodfokú bíróság az ügyészi fellebbezést alaposnak találta, az abban foglaltakkal egyetértve, az előzetes letartóztatás helybenhagyása mellett, az óvadék elfogadására irányuló kérelmet elutasította.

A Fővárosi Törvényszék egyetértett az ügyészség fellebbezésében foglaltakkal, miszerint az elkövetés körülményeire, a gyanúsított baleset után tanúsított magatartására, a bűncselekmény tárgyi súlyára is tekintettel az eljárás jelenlegi szakaszában a legszigorúbb kényszerintézkedés, az előzetes letartóztatás elrendelése szükséges és indokolt - közölte a főügyészség.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni