Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2012. November 22. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Mégsincs kapcsolat a hold fázisának változása és a hangulatunk között?

Mégsincs kapcsolat a hold fázisának változása és a hangulatunk között?

A közhiedelemmel ellentétben nincs kapcsolat a hold fázisának változása és a pszichológiai problémák előfordulása között - ezt állítják kanadai kutatók. A tanulmány következtetései ellentétben állnak azzal, amit a nővérek 80, az orvosok 64 százaléka hisz, miszerint a hold ciklusának változása hatással van a betegek mentális egészségére - írja a upi.com.

A Laval Egyetem pszichológiai karának munkatársai 771 olyan pácienst vizsgáltak meg, akik megmagyarázhatatlan, vagyis orvosilag nem indokolt mellkasi fájdalomra panaszkodtak.

A pszichológiai értékelés felfedte, hogy a páciensek jó része pánikrohamban, szorongásban és hangulatváltozásban szenved és sokszor van öngyilkossági gondolata.

A Holdnaptár segítségével a kutatók meghatározták a hold akkori állását, amikor a páciensek a sürgősségire kerültek. Az elemzés pedig nem talált kapcsolatot a Hold négy különböző állása és a pszichológiai problémák, hangulatváltozások előfordulása között.

Egyetlen kivételt találtak. A szorongásos zavarok 32 százalékkal ritkábban fordultak elő a Fogyó Hold szakaszában. A Telihold és az Újhold közötti időszakban azonban nem találtak semmilyen hatást a pszichológiai problémák előfordulására vonatkozóan.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:16, szerda | Belföld

Zuhanórepülésben az ipari termelés

KSH: márciusban 10,4 százalékkal csökkent az ipari termelés.

2024. Május 08. 07:45, szerda | Belföld

OH: nem volt hibás a matematikaérettségi feladatlapja

Nem tartalmazott hibát a matematikaérettségi feladatlapja - tájékoztatta az Oktatási Hivatal (OH) kedden az MTI-t.