Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2012. Február 05. 07:48, vasárnap | Belföld
Forrás: Stop.hu/Autolabor.hu

Megszületett az új Fiat 500 - Fotók

Megszületett az új Fiat 500 - Fotók

Úgy tűnik, az olaszokat is megfertőzte a Mini-szindróma.

Mini-szindrómának azt a jelenséget nevezzük, amikor egy autógyártó újraéleszti egyik népszerű klasszikusát, és a retro-hullámot meglovagolva egy teljes modellcsaládot épít rá. Ezt a módszert a Mini fejlesztette tökélyre, hiszen néhány éven belül már tíztagúvá duzzadhat a kínálatuk. Az angolok (pontosabban a németek) sikerén felbuzdulva a Fiat is hasonló lépésre szánta el magát, így hamarosan be is mutatják a második 500-ast.

Az ötajtós kisautó nagyobb méretei miatt az 500L nevet kapta, bár az elnevezést és a stílusjegyeket leszámítva semmi köze nincs a múltidéző kistestvérhez. A nagyra nőtt 500-ast egy kategóriával feljebb pozícionálták, ezért már a Punto alvázára épül. Házon belüli konkurenciaharcról mégsem nagyon beszélhetünk, mivel az újdonság magas építése miatt inkább egyterűnek mondható. Ráadásul a hírek szerint később érkezhet egy hosszított, hétüléses változat is.

A gyáriak szerint a hatvanas évekbeli Fiat 600 Multipla reinkarnációjáról van szó, bár így még érthetetlenebb, hogy miért kellett ráerőszakolni az 500-as típusjelzést.

Milyen motorokkal érkezik? A cikket tovább olvashatja az Autolabor.hu oldalon.

Címkék: Fiat 500

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma