Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. Június 01. 14:30, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Minden harmadik magyar elutazik pünkösdkor

Minden harmadik magyar elutazik pünkösdkor

A pünkösdi hosszú hétvégére minden harmadik magyar tervez utazást, az Oszkár.com Telekocsi felmérése szerint ugyanakkor sokan majd csak az utolsó pillanatban döntenek programjukról.

Az MTI-nek csütörtökön küldött online kutatás szerint a legtöbben Budapestről indulnak, és várhatóan Miskolc, Pécs és Nyíregyháza felé veszik az irányt. Az utazni indulók sem szánnak sokat az ünnepekre, fejenként mindössze 20 ezer forintból szeretnék kihozni a hétvégét. Az otthonmaradók egytizede munkával tölti a júniusi hosszú hétvégét.

A felmérésből az is kiderült, hogy a legtöbben autóval utaznak, ezt követi a vonat és a busz.

A válaszadók fele egyáltalán nem figyeli a hosszú hétvégéket. Egy-egy szabadnappal is mindössze a megkérdezettek egyharmada szokta megtoldani. (Jövőre kilenc hosszú hétvége lesz.)

A Szállás.hu adatai szerint 30 százalékkal nőtt a foglalások száma a pünkösdi hosszú hétvégén egy átlagos június eleji hétvégéhez képest. Az útra kelők többsége Siófokon, Egerben és Szegeden tölti a hosszú hétvégét, sokan utaznak Budapestre és Hajdúszoboszlóra is.

A legtöbben vendégházban vagy apartmanban töltik az elővakációt, és ötből egy vendég SZÉP-kártyával rendezi a számlát - a Szállás.hu felmérése szerint. A magyarok átlagosan 2 napot fordítanak a felüdülésre, és egy szállásfoglalásra átlagosan 40 ezer forintot költenek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.