Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Szeptember 05. 11:19, szerda | Belföld
Forrás: MTI

MSZP: továbbra sem látszik a munkahelyvédelmi terv fedezete

MSZP: továbbra sem látszik a munkahelyvédelmi terv fedezete

Az MSZP szerint továbbra sincs fedezete a kormány munkahelyvédelmi tervének.

Burány Sándor szocialista országgyűlési képviselő szerdán sajtótájékoztatón azt mondta: nem tudni, a kormány miből akarja finanszírozni a nagyjából 300 milliárd forintos költségvetési kiesést okozó akciótervet, hiszen a tranzakciós illeték kiterjesztése a jegybankra nem jelent valódi többletbevételt és feltehetően a Nemzetközi Valutaalap (IMF) sem fogadja el.
Az MTI kérdésére közölte, a szocialisták szerint a kiadások csökkentése, köztük a presztízsberuházások leállítása és az egykulcsos adórendszer eltörlése lehetne az akcióterv fedezete, de ehhez az is kell, hogy a kormány elálljon az E.ON magyarországi gázüzletágának visszavásárlásától.
Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy az MSZP bár egyetért a járulékcsökkentéssel, a munkahelyvédelmi terv lehetséges hatásait korlátozottnak tartja, szerintük új állásokat az nem fog eredményezni.
Az MSZP-s képviselő arról is beszélt: az elemzők kizártnak tartják és a Költségvetési Tanács is vitatja, hogy jövőre 1,6 százalékkal nőhet a GDP, amint azzal a 2013-as költségvetés számol. A politikus nem látja biztosítottnak azt sem, hogy idén sikerrel zárulnak az IMF-tárgyalások, noha a kabinet ettől a forint árfolyamának javulását és a kamatkiadások csökkenését várja a következő évben.
Hozzátette: ha a kormány nem tudja megfelelően pótolni a költségvetésben az általa okozott lyukat, akkor a jövő évi hiány meghaladhatja a 3 százalékot, ami a Magyarországnak járó európai uniós felzárkóztatási támogatások felfüggesztéséhez vezethet.

Címkék: Pártok-MSZP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.