Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Május 05. 09:42, péntek | Bulvár
Forrás: mti

Nagyon különleges Caramel új klipje - körbejárható - VIDEÓ

Nagyon különleges Caramel új klipje - körbejárható - VIDEÓ

A zeniten túl címmel egyedülállóan új videoklipet tett közzé Caramel. A kisfilmhez használt technika világviszonylatban is ritka, a néző a virtuális valóság helyszíneit 360 fokban tetszés szerint körbejárhatja.

"A klip koncepciója tőlem származik, elég vizuális típus vagyok és a technikai újdonságok is nagyon érdekelnek. A virtuális valóságot ábrázoló 360 fokos technikát évek óta figyelem, a klip megvalósítása kapcsán rögtön ez ugrott be. Bogdán Balázs Balu már több klipemet elkészítette korábban, az Elzárt övezet című dalhoz is ő csinált izgalmas vizuális megfejtést" - mondta Molnár Ferenc Caramel az MTI-nek.

Kitért arra, hogy tudomása szerint videokliphez még nemigen használtak mások sem élőben forgatott virtuális valóság technikát. Hozzátette: a 360 fokos megoldást koncertfelvételeken, stúdió sessionökön már látta alkalmazni, klipek közül pedig a Gorillaz legutóbbi kisfilmje, a Saturnz Barz annyiban más, hogy teljesen animációs.

"A klip jó részében motorozom, amikor írtam a dalt, már beugrott ez a fejembe, hiszen A zeniten túl arról szól, hogy amikor az ember kicsit besokall, akkor néha jó elmenekülni a világ elől az ismeretlenbe. A naplementében motorozás talán egyeseknek kicsit giccses, de szerintem ha a giccs körítése olyan, inkább egy ismerős érzést hoz elő bennünk. Van a klipben egy-két szürreálisabb jelenet is, például amikor felhők felett állok egy furcsa szerkezeten vagy amikor kitekintünk az űrbe. Nagyon izgalmas volt, hogy az élőben forgatott jeleneteket kellett összeilleszteni a számítógép által kreált virtuális térrel" - fejtette ki a Fonogram-díjas énekes-dalszerző.

Caramel elmondta, hogy A zeniten túl című dalhoz (az operatőr Tokodi Gábor volt) hagyományos technikával is elkészítették a klipet, a 360 fokos verzió a számítógépen megfelelő netes sávszélességgel, VR szemüveggel, nagy felbontásban élvezhető a leginkább, akárcsak 4K okostelefonon.

Az énekes A zeniten túl című számot A Dal 2017 showműsor-sorozat egyik februári adásában extra produkcióként adta elő először. A zenét és a szöveget egyaránt Caramel írta, a zenei producer Szakos Krisztián volt, a felvételen közreműködött a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara Pejtsik Péter vezényletével.

"A dal az Elzárt övezettel együtt készülő új lemezem előfutárának tekinthető. Úgy néz ki, hogy a korábban tervezettnél hamarabb, már a nyáron megjelenik az anyag, nagyjából a Budapest Parkba július 28-ra tervezett koncertemre időzítve" - mondta az énekes az MTI-nek.

A látványos új klip költségeit Caramel és stábja részben az NKA pályázatán nyert összeggel finanszírozta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.