Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Június 05. 17:54, kedd | Belföld
Forrás: storyonline.hu

Ne hagyd ki! Saját szemeddel láthatod a Vénuszt!

Ne hagyd ki! Saját szemeddel láthatod a Vénuszt!

Óriási eseménynek lehetsz tanúja, ha korán reggel ébredsz Június 6-án, szerdán reggel. De csak óvatosan, mert veszélyes is lehet!

Reggel, saját szemeddel láthatod majd a nőiesség, a szépség és a szerelem bolygóját. A napkorongon hajnalban elúszik majd egy apró kis foltocska. Röviddel hét óra előtt pedig különös fényjelenséget figyelhetsz meg, amikor elhagyja a Nap fényes arcát a Vénusz. Ezt a különleges csillagászati élményt nem érdemes kihagyni, mert legközelebb 2125. december 8-án éppen ráérő ükunokáidnak lehet csak hasonló élményben részük.

Egy dologra azonban ügyelj: a jelenséget nem szabad védőszemüveg, vagy szűrőlencse nélkül nézni! Sajnos az 1999-ben vásárolt napfogyatkozást figyelő szemüvegek már lejártak, ezért nem érdemes a fiókból előkaparnod őket. Szerezz be inkább egy újat! Csillagászati szakboltban még gyorsan megveheted, pár száz forintért.

VÉNUSZ az asztrológiában: A szerelem bolygójaként emlegetik. Az érzelmek kifejezésére, a mások iránti gyengédségre hat. A születési horoszkópban főleg a művészi hajlamokat a romantikus törekvéseket jelenti. Szerelmi életünkre, házasságunkra, barátságainkra erős hatással lehet. Női bolygóként tartják számon és kis szerencsének is nevezik. Fennhatása alá tartozik a Bika, a Mérleg és részben a Vízöntő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk