Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Június 21. 11:40, péntek | Bulvár
Forrás: MTI

Négyezer euróra büntették Depardieu-t ittas vezetésért

Négyezer euróra büntették Depardieu-t ittas vezetésért

Négyezer eurós (mintegy 1,2 millió forintos) pénzbüntetést szabott ki Gérard Depardieu-re, valamint jogosítványát hat hónapra bevonta pénteken a párizsi büntetőbíróság, amiért a francia filmsztár ittasan szenvedett balesetet robogójával.

Depardieu-t november végén 1,8 ezrelékes véralkoholszinttel vették őrizetbe a rendőrök, miután a 64 esztendős színész leesett robogójáról Párizs északnyugati részén. Franciaországban maximálisan 0,5 ezrelékes véralkoholszint a megengedett. A balesetben sem a filmsztár, sem más nem sérült meg.
A francia színész pénteken sem jelent meg az ügyében Párizsban tartott ítélethirdetésen. Csecsenföldi forgatásokra hivatkozva a májusi tárgyaláson sem vett részt, ahol az ügyész négyezer euró büntetés kiszabását és jogosítványának tízhónapos bevonását kérte. A szabálysértés vizsgálatát egyébként többször elhalasztották, miután a filmsztár egyszer sem jelent meg a bíróságon, és vitatta a tényállást. A bíróság azon azt állapította meg, hogy Depardieu felelőssége "nem vitatható".
Az ittas vezetést egyébként Franciaországban akár két évre terjedő szabadságvesztéssel és 4500 euró pénzbüntetéssel büntethetik.
Depardieu-t 1998-ban már ittas vezetésért egyszer felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, emellett tízezer frankos pénzbüntetést kellett fizetnie, jogosítványát pedig akkor tizenöt hónapra bevonták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.