Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Szeptember 27. 07:21, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress

Negyvenezer népszámláló indul útnak

Negyvenezer népszámláló indul útnak

Kedd és péntek között országszerte negyvenezer számlálóbiztos lát munkához: a megbízottak háztartásonként egy borítékot kézbesítenek ki, de mód lesz a kérdőívek internetes kitöltésére is.

Mivel a népszámlálás anonim adatgyűjtésnek számít, a kitöltők neve nem számít – a megbízottak ezért minden címre csak egy borítékot visznek ki; ha többre is szükség lesz, azt a polgárok telefonon jelezhetik, hiszen a küldeményen szerepel majd a helyi számlálóbiztos neve, biztosi igazolványának száma, illetve telefonos elérhetősége. Október elseje ehetőség van arra is, hogy az adatközlők egy személyes találkozó során válaszoljanak a kérdésekre - mondta el a hirado.hu-nak nyilatkozva Virágh Eszter, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) népszámlálási szóvivője. Az adatok érvényessége is október első napjára datálható – így az adott napra vonatkozó családi, képzési és állampolgári státuszt kell figyelembe venni.

Mint Virágh hozzátette, október és 16. között akár az interneten is ki lehet tölteni majd a kérdőívet, a lakáskérdőíven található azonosítókód alapján. A folyamat mintegy félórát vesz igénybe, és ha pontosan töltötték ki az íveket, a számlálóbiztos nem is keresi fel majd az adott háztartást; más esetben egyeztetni kell a kérdéssor kitöltéséről – ez pedig önbevallás, illetve a már említett személyes találkozó során is megtörténhet.

A 40 ezer számlálóbiztos egyénenként átlagosan 100-120 címet látogat meg, külterületeken pedig 50-70 helyszínre szállítja ki a borítékot. A KSH megbízottja névvel és sorszámmal ellátott igazolványt mutat fel - aki akarja, ezt összevetheti a bedobott borítékon szereplő névvel és sorszámmal, így bizalommal beengedheti a népszámlálót.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni