Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. November 13. 15:05, vasárnap | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI

Népszerűek a magyar borok a Távol-Keleten

Népszerűek a magyar borok a Távol-Keleten

A magyar borok külpiaci promóciójának továbbra is egyik kiemelt célpontja marad a távol-keleti térségben Kína és Hongkong – tájékoztatott a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) pénteken.

November elején már negyedik alkalommal rendezték meg a Hong Kong International Wine & Spirit Fairt, mely Ázsia legnagyobb és legjelentősebb borkiállítása. Az árumustrán Magyarország a kezdetektől jelen van. Így negyedízben találkozhattak a látogatók a magyar közösségi standdal a vásáron, amelyen 11 termelő és kereskedő mutatta be kínálatát az érdeklődőknek.

A mostani vásár a szervezők szerint a 934 egyéni kiállítóval és a megközelítőleg 40 000 látogatóval 40 százalékos növekedést ért el az előző bemutatóhoz képest. Tavalyhoz képest a szárazföldi Kínából érkező látogatók száma 86 százalékkal haladta meg az előző évit, ami Hongkong kiemelt szerepét is jelzi a térség borkereskedelmében.

A magyar közösségi stand mellett, a „Wines of Hungary” közös arculat alatt jelent meg a magyar csúcsborokat importáló Wiseville International Ltd. Így a nemzeti standon összesen 38 termelő több mint százféle bora volt kóstolható.

A Hongkongba irányuló magyar borexport értéke az elmúlt két évben 220 százalékkal nőtt. A szárazföldi Kínába irányuló kivitel pedig az elmúlt három évben évente 300 százalékot emelkedett – tartalmazza a HITA tájékoztatója. Horváth Csaba, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) főtitkára elmondta: tavaly az ázsiai térségbe mintegy 11 600 hektoliter bort exportált Magyarország. Ennek a mennyiségnek mintegy a fele a Kínai Népköztársaságba, illetve Hongkongba került. Magyarország borexportja 2010-ben 813 ezer hektoliter volt.

Címkék: bor, kína

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére