Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2015. Június 10. 07:15, szerda | Belföld
Forrás: MTI

NGM: 85 milliárd forint uniós támogatás a vállalkozások fejlesztésére

NGM: 85 milliárd forint uniós támogatás a vállalkozások fejlesztésére

Összesen 85 milliárd forint értékű forrásra július 8-ától adhatják be a vállalkozások konkrét elképzeléseiket.

Megjelent két, a mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv) versenyképességét és fejlesztését támogató pályázati felhívás a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében, az összesen 85 milliárd forint értékű forrásra július 8-ától adhatják be a vállalkozások konkrét elképzeléseiket - hívja fel a figyelmet a szaktárca.
Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közleménye szerint hangsúlyozta: az év folyamán nagy számban jelennek még meg gazdaságfejlesztési pályázati kiírások, további mintegy 700 milliárd forint keretösszeggel.

A mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítésére kiírt felhívás 65 milliárd forintos keretösszegéből lehetőség nyílik modern eszköz- és gépparkok, valamint fejlett infrastruktúrával ellátott telephelyek kialakítására, a versenyképesség feltételeinek megteremtésére és fenntartására. A felhívás feltételeinek megfelelő projektek 50-500 millió forint közötti vissza nem térítendő támogatásban részesülnek a rendelkezésre álló forrás erejéig.

A mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatását szolgáló felhívás célja a vállalkozások fejlődésének, gazdaságban betöltött szerepének, piaci pozíciójának erősítése, munkahelyek megtartását eredményező beruházások támogatása és a helyi gazdaság megerősítése. A pályázók 5-50 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyerhetnek el. A felhívás meghirdetésekor a rendelkezésre álló keretösszeg a szabad vállalkozási zónának minősülő településen megvalósuló fejlesztések és a szabad vállalkozási zónán, valamint a közép-magyarországi régión kívül megvalósuló fejlesztések esetén egyaránt 10-10 milliárd forint.

Rákossy Balázs a közlemény szerint kiemelte: a kormány a következő hét évben nagy hangsúlyt helyez az iparfejlesztésre, melynek eredményeként szeretnék elérni, hogy az ipar GDP-hez való hozzájárulása a jelenlegi 20-22 százalékról 30 százalék fölé emelkedjen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket