Városlista
2022. augusztus 17, szerda - Jácint

Hírek

2022. Június 03. 19:01, péntek | Külföld
Forrás: MTI - Pixabay

Novák Berlinben: a béke lehet a közös európai jövő garanciája

Novák Berlinben: a béke lehet a közös európai jövő garanciája

A közös célunk az, hogy béke legyen, s a béke lehet a közös európai jövő garanciája - mondta Novák Katalin köztársasági elnök pénteken, Wolfgang Schäuble volt Bundestag-elnököt méltató beszédében Berlinben.

Wolfgang Schäuble az Európai Unión belüli magyar-német partneri együttműködéshez való hozzájárulása, valamint a tagállamok egyenlőségét hirdető alapelv iránti elkötelezettség jegyében végzett mértékadó politikai munkája elismeréseként vehette át a Magyar Érdemrend nagykeresztje polgári tagozata kitüntetést a magyar köztársasági elnöktől.

Novák Katalin kiemelte: Magyarország nem kelet és nyugat között ingázó kompország, hanem szilárd helye van Európa közepén. Európa nincs Magyarország nélkül, de Magyarország sincs Európa nélkül. Ahogy Németország nélkül sincs Európa, és Németország sincs Európa nélkül. A mi közös jövőnk Európában van - mutatott rá.

Címkék: Novák Katalin

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 16. 13:04, kedd | Külföld

Engedélyeztek a világon először két koronavírus-variáns ellen hatásos vakcinát

Nagy-Britanniában engedélyeztek a világon először olyan védőoltást a koronavírus ellen, amely az eredeti, valamint az újabb, omikron variáns ellen is hatásos.

2022. Augusztus 16. 08:04, kedd | Külföld

Új illetéket vezetnek be a gázszolgáltatók veszteségeinek csökkentésére Németországban

Új illetéket építenek be Németországban a földgáz árába az orosz szállítások visszafogása miatt rendkívüli költségekkel küzdő szolgáltatók támogatására, a szabály októberben lép életbe,

2022. Augusztus 16. 06:00, kedd | Külföld

Több ezer baromfit vágtak le madárinfluenza miatt Hollandiában

Mind az ötezer tojótyúkot leölték abban a holland tojástermelő gazdaságban, ahol a reggeli órákban azonosítottak madárinfluenza-fertőzést, a közelben található hét másik gazdaság baromfiállományát is megsemmisítették

2022. Augusztus 15. 12:01, hétfő | Külföld

A koronavírus-fertőzöttek száma 590,3 millió, a halálos áldozatoké 6,435 millió

Világszerte 590 307 399 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma pedig 6 435 537 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem hétfő reggel frissített adatai szerint.