Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. December 27. 10:07, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Nyugaton már havazik

Nyugaton már havazik

Vasárnapra narancssárga figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat több megyére. Nyugat-Magyarországra már megérkezett a téli csapadék, több centis hóréteg alakult ki szombatra. Kora reggel mindenütt fagypont alatti hőmérsékletet mértek, így a hó meg is marad.

A met.hu beszámolója szerint már a péntek délutáni órákban többfelé alakult ki hózápor Győr térségében, majd az estére a megye nyugati felén már 2-5 centi havat mértek.

Az előrejelzések aszerint a hétvégén elsősorban a nyugati, délnyugati és a déli megyékben havazás várható, a Dél-Dunántúlon akár 10 centimétert meghaladó hóréteg is kialakulhat.

Vasárnapra már narancssárga, másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a déli megyékre, és első fokút négy nyugati megyére. Itt havazásra, hófúvásra figyelmeztetnek.

Mint a hirado.hu beszámolt róla, a katasztrófavédelmi főigazgatóság szóvivője pénteken arra hívta föl a figyelmet, hogy aki útnak indul, előtte feltétlenül tájékozódjon az időjárási helyzetről, az utak állapotáról és figyelje a hatóságok erre vonatkozó közleményeit is. Hajdú Márton arra is figyelmeztetett, hogy az autósok készítsék föl járműveiket a a téli időjárásnak megfelelően, a szokásosnál több üzemanyagot tankoljanak, hogy ha valahol esetleg torlódás, fennakadás lenne, akkor az se jelentsen problémát.

Az OKF azt kéri, hogy mindenki kövesse az időjárási előrejelzéseket azOrszágos Meteorológiai Szolgálat honlapján, valamint a katasztrófavédelem Facebook oldalán, illetve honlapján közzétett információkat. Az okostelefonnal, táblagéppel rendelkezőknek azt is javasolják, hogy telepítsék a katasztrófavédelem'VÉSZ' alkalmazását.

A közútkezelő is azt kéri, hogy indulás előtt mindenki tájékozódjon az aktuális útviszonyokról, a www.utinform.hu oldalon, illetve a közútkezelő hivatalosFacebookésTwitteroldalán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk