Városlista
2019. december 15, vasárnap - Valér

Hírek

2011. December 02. 14:00, péntek | Kék hírek
Forrás: mno.hu/MTI

Olaszországba akarták csempészni a tetemeket

Olaszországba akarták csempészni a tetemeket

Hatszáznegyvennégy védett mezei pacsirta tetemét próbálták Magyarországon keresztül Olaszországba juttatni román állampolgárok egy kisbusszal.

A madarak természetvédelmi értéke megközelíti a 6,5 millió forintot – tájékoztatta a Balaton-felvidéki Nemzeti Park csütörtökön az MTI-t.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság még hétfőn értesítette a nemzeti parkot arról, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) járőrei egy román rendszámú kisbusz ellenőrzése közben madártetemekre bukkantak az M7-es autópályán – mondta el Fischer József, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őrszolgálat-vezetője.

A nemzeti park munkatársai a balatonakarattyai benzinkútnál megnézték a tetemeket, és megállapították, hogy védett madarakról van szó, amelyekről az Olaszországba igyekvő román állampolgárok semmilyen behozatali engedélyt nem tudtak felmutatni. Két hűtőtáskában 644, feltehetően fegyverrel elejtett mezei pacsirta (Alauda arvensis) volt, eszmei értékük egyenként 10 ezer forint.

A NAV Veszprém Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatósága természetkárosítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt tett feljelentést a kisbuszban utazó hat román állampolgár ellen. A madártetemeket lefoglalták. Fischer József azt mondta, a madarakat feltehetően Romániában ejtették el. Az ügyben vizsgálat indult.

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 12. 11:00, csütörtök | Kék hírek

Még a hűtőben is drogot talált Roni - VIDEÓ

Elfogtak egy dílert és hat fogyasztót az újpesti rendőrök kedden. A házkutatás során kábítószer-kereső kutyát is bevetettek a nyomozók.

2019. December 12. 06:34, csütörtök | Kék hírek

Kigyulladt egy jászberényi üzem

Egy műanyag-feldolgozó üzemben keletkezett tűz csütörtök hajnalban Jászberényben, a Necső telepen.

2019. December 11. 10:59, szerda | Kék hírek

Megpróbáltak elmenekülni a drog- és cigicsempészek Pomázon

Több mint 32 kilónyi marihuánát, csaknem 13 millió szál csempészcigarettát és egy végrehajtás elől elrejtett nagyértékű autót is találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy pomázi raktárépületben

2019. December 10. 08:54, kedd | Kék hírek

Nőtt a halálos balesetek száma a vasúti átjárókban

Kevesebb baleset történt a vasúti átjárókban mint tavaly, de több volt köztük a halálos kimenetelű – közölte a MÁV kedden az MTI-vel.