Városlista
2019. augusztus 22, csütörtök - Menyhért

Hírek

2011. December 02. 14:00, péntek | Kék hírek
Forrás: mno.hu/MTI

Olaszországba akarták csempészni a tetemeket

Olaszországba akarták csempészni a tetemeket

Hatszáznegyvennégy védett mezei pacsirta tetemét próbálták Magyarországon keresztül Olaszországba juttatni román állampolgárok egy kisbusszal.

A madarak természetvédelmi értéke megközelíti a 6,5 millió forintot – tájékoztatta a Balaton-felvidéki Nemzeti Park csütörtökön az MTI-t.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság még hétfőn értesítette a nemzeti parkot arról, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) járőrei egy román rendszámú kisbusz ellenőrzése közben madártetemekre bukkantak az M7-es autópályán – mondta el Fischer József, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őrszolgálat-vezetője.

A nemzeti park munkatársai a balatonakarattyai benzinkútnál megnézték a tetemeket, és megállapították, hogy védett madarakról van szó, amelyekről az Olaszországba igyekvő román állampolgárok semmilyen behozatali engedélyt nem tudtak felmutatni. Két hűtőtáskában 644, feltehetően fegyverrel elejtett mezei pacsirta (Alauda arvensis) volt, eszmei értékük egyenként 10 ezer forint.

A NAV Veszprém Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatósága természetkárosítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt tett feljelentést a kisbuszban utazó hat román állampolgár ellen. A madártetemeket lefoglalták. Fischer József azt mondta, a madarakat feltehetően Romániában ejtették el. Az ügyben vizsgálat indult.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 10. 09:54, szombat | Kék hírek

Több milliót sikerült kicsalnia egy újabb unokázós bandának

Két nőt és három férfit hallgattak ki unokázós csalás ügyében a rendőrség a minap. Egy szigethalmi idős asszonytól csaltak ki több millió forintot.

2019. Augusztus 09. 12:06, péntek | Kék hírek

Medencét vásárolt unokájának a lopott telefon árából

Kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt bíróság elé állította a Tatabányai Járási Ügyészség azt a tarjáni nőt, aki a lopott telefon értékesítéséből szerzett pénzen élelmiszert és az unokájának medencét vásárolt.

2019. Augusztus 09. 05:00, péntek | Kék hírek

Két órán belül elfogtak egy dohánybolti rablót Pécsen

Két órán belül elfogták a rendőrök azt a 21 éves pécsi férfit, aki csütörtök hajnalban kirabolt egy dohányboltot a baranyai megyeszékhelyen - közölte a megyei rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

2019. Augusztus 08. 13:05, csütörtök | Kék hírek

Dugig volt a kamion hamis ruhákkal az M5-ösön

Hetven millió forintot meghaladó értékben több mint hatezer hamis márkajelzésű ruhát foglaltak le Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai az M5-ös autópályán egy teherautóból a minap.