Városlista
2022. augusztus 12, péntek - Klára

Hírek

2016. Április 30. 00:00, szombat | Helyi
Forrás: Police.hu

Önkormányzati beszámoló Zalában

Önkormányzati beszámoló Zalában

A Zala Megyei Önkormányzat Közgyűlése egyhangú szavazással fogadta el a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének 2015. évi beszámolóját.

A Zala Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2016. április 28-án megtartott ülésén napirenden szerepelt a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság közbiztonságának 2015. évi helyzetéről, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről és az azokkal kapcsolatos feladatokról szóló beszámoló.
A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, dr. Sipos Gyula r. vezérőrnagy, rendőrségi főtanácsos részletesen tájékoztatta a testület elnökét és tagjait a megye közbiztonsági, bűnügyi helyzetéről, a közrendet érintő eseményekről, illetve a rendőrség tevékenységéről. Főkapitány úr kiemelte, hogy a rendészeti állomány közterületi jelenléte 25%-kal nőtt, megtörtént az intézkedési kultúraváltás, valamint a közterületeken szolgálatot teljesítő rendőrök száma is jelentősen emelkedett.
A közgyűlésen részt vett dr. Gömbös Sándor c. r. dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, az Országos Rendőr-főkapitányság hivatalvezetője is.
A testület tagjai a beszámolót követően a rendőri vezetőktől választ kaptak kérdéseikre, észrevételeikre és felszólalásaikban mindannyian köszönetüket fejezték ki a megyei rendőr-főkapitányság teljes személyi állományának a 2015. évben végzett munkájukért.


A Zala Megyei Közgyűlés elnöke, dr. Pál Attila határozati javaslatában megköszönte és elismerte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szakmai tevékenységét és elfogadásra javasolta a beszámolót.

A képviselő testület 15 igen szavazattal (ellenszavazat és tartózkodás nélkül) egyhangúlag megszavazta és elfogadta a beterjesztett írásos beszámolót, valamint annak szóbeli kiegészítését.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 22. 07:00, péntek | Helyi

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon, ezzel 33-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön az MTI-vel.

2022. Július 17. 14:03, vasárnap | Helyi

Szabadstrand nyílt Tiszabábolnán

A vízi turizmusnak, az ökoturizmusnak óriási a szerepe a dél-borsodi, tiszai települések életében, ezért is jelentős lépés, hogy Tiszabábolnán szabadstrandot nyitottak

2022. Július 16. 07:00, szombat | Helyi

Meghalt egy kisgyerek és nővére egy tűzijátékon Franciaországban

Egy 7 éves kisfiú és 24 éves nővére életét vesztette, további hét ember megsérült a francia nemzeti ünnep alkalmából csütörtök este rendezett tűzijátékon a nyugat-franciaországi Cholet-ban,

2022. Július 12. 18:46, kedd | Helyi

Ötéves csúcsot döntött az éves hazai áramfogyasztás tavaly

Magyarország villamosenergia-felhasználása 4,9 százalékkal emelkedett tavaly az előző évhez képest, ezzel ötéves csúcsot állított be