Városlista
2024. június 23, vasárnap - Zoltán

Hírek

2016. Október 01. 06:00, szombat | Belföld
Forrás: mti

Országos Könyvtári Napok - Országszerte több mint 5600 program

Országos Könyvtári Napok - Országszerte több mint 5600 program

Országszerte mintegy 1300 település 1500 intézménye több mint 5600 programmal várja az könyvbarát közönséget az Országos Könyvtári Napok október 3. és 9. között, közölte az Informatikai és Könyvtári Szövetség az MTI-vel.

A közlemény szerint az országos programok között immáron 10. alkalommal indul el a Legyél te is Kölyökolvasó! irodalmi játék, a középiskolások részvételére pedig a Nagy Könyves Beavatás elnevezésű, jövő év márciusában záródó olvasásnépszerűsítő akció számít. Utóbbira 3-5 fős csapatok jelentkezését várják, akik hét fordulóban izgalmas kreatív feladatokon keresztül dolgozhatnak fel egy-egy könyvet. A játékra a nagykonyvesbeavatas.hu oldalon lehet regisztrálni.

Október 7-én, a Könyvtári legek napján többek között arra biztatják a könyvtárba járókat, hogy a rendezvény központi oldalára (osszefogas.kjmk.hu) töltsék fel azokat a szavakat, amelyek szerintük a leginkább jellemzik a könyvtárakat. Ugyanitt a könyvtáraknak is lehetősége nyílik megosztani, hogy például mikor született a legfiatalabb és a legöregebb látogatójuk, vagy hogy melyek a leggyakrabban kölcsönzött könyveik.

Szintén pénteken a résztvevő könyvtárak egységes időpontban rendezik meg a könyvtáros beavatás elnevezésű programot, amelynek részeként a könyvtáros szakma rejtelmeibe, és a könyvtárak működésébe pillanthatnak be az érdeklődők. Ugyancsak október 7-én délutánra hirdetik meg az Öleljük át a könyvtárakat! közösségi akciót, míg szombaton a szabadtéri programoké lesz a főszerep.

Vasárnap, október 9-én rendezik meg országszerte az idei Könyves Vasárnapot, ekkor a résztvevő könyvtárak a rendkívüli könyvtárnyitás mellett délelőtt főleg a családoknak szóló programokkal, mesékkel, zenés alkalmakkal és játékokkal készülnek, míg a délutáni és esti órákban a legtöbb helyen a felnőtteket várják zenei ás táncos programokkal - olvasható a közleményben, amely kitér arra is: október 5-ig a Facebookon lehet szavazni az ország "legsármosabb" könyvtárosára is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 23. 09:23, vasárnap | Belföld

Megkezdte a Magyar Honvédség a területvédelmi tartalékosok nagyarányú létszámnövelését

Megkezdte a Magyar Honvédség a területvédelmi tartalékosok nagyarányú létszámnövelését, az elindított toborzó kampányban pedig várják azokat, akik hozzá szeretnének járulni Magyarország védelméhez

2024. Június 23. 09:21, vasárnap | Belföld

Meteorológia: megdőlt az országos melegrekord szombaton

Az előzetes adatok szerint megdőlt a 24 éves országos melegrekord szombaton - közölte a HungaroMet Zrt. a Facebook-oldalán szombat délután.

2024. Június 23. 09:16, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 25. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Június 22. 09:47, szombat | Belföld

Orbán Viktor: a német-magyar kapcsolatok szilárd alapját a gazdasági együttműködés adja

A német-magyar kapcsolatok szilárd alapját a gazdasági együttműködés adja