Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. Augusztus 24. 13:18, csütörtök | Sport
Forrás: mti

Öt márka 16 versenyzője indul a Hungaroringen a kamion Eb-n

Öt márka 16 versenyzője indul a Hungaroringen a kamion Eb-n

A tavalyihoz képest több, öt márka 16 versenyzője áll rajthoz a gyorsasági kamion Európa-bajnokság hétvégi fordulóján a Hungaroringen, ahol a kétszeres Eb-győztes Kiss Norbert futamgyőzelmekért száll harcba.

A csütörtöki sajtótájékoztatón Őry Tamás, a szervező Truck Race Promotion Kft. ügyvezető igazgatója emlékeztetett rá, hogy 25 év szünet után, 2015-ben hozták vissza Magyarországra a kamionversenyzést, amelyet így "szinte a nulláról" kellett felépíteniük.

"Az a célunk, hogy tíz éven belül a Hungaroring a gyorsasági kamionsport legendás pályája legyen, ehhez az is a segítségünkre lehet, ha a következő években a pálya infrastruktúrája megújul majd" - mondta Őry. Hozzátette: a kamion Eb kísérő sorozatában, a Blancpain GT-ben 8 márka 31 versenyzője lesz ott a rajtrácson.

"Természetesen az eddig megszokottakhoz hasonlóan ezúttal is számtalan kísérő programmal készülünk a családok, a kisgyermekek, a fiatalok és a felnőttek számára is, a könnyebb megközelíthetőség érdekében pedig ingyenes buszjáratokat indítunk a hétvégén az Árpád-hídtól és a gödöllői HÉV-megállótól" - közölte az ügyvezető igazgató.

Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója arról beszélt, hogy a különböző sorozatok megjelenésével a mogyoródi pálya vezetősége azt a tévhitet szeretné eloszlatni, miszerint itt csak Forma-1-es futamot rendeznek.

"Sokat kellett küzdenünk, egyeztetnünk és néha vitáznunk, amikor 2015-ben visszatért hozzánk a kamion Eb mezőnye, de megküzdöttünk azért, hogy mára ez az esemény legyen a harmadik leglátogatottabb versenyhétvége a Hungaroringen" - mondta Gyulay Zsolt, majd úgy folytatta: a tavaly újraaszfaltozott pályát a korábbi előzetes félelmekkel ellentétben nem teszik tönkre a kamionok, a Truck Race Promotion Kft.-vel közösen zajló szervezés pedig a harmadik alkalommal már "olajozottabban" működik, mint az első évben.

Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöke három lényeges pontra hívta fel a figyelmet.

"Egyrészt a kamionsport legmagasabb szintje az Eb, másrészt több magyar érdekeltség is van a mezőnyben, hiszen Kiss Norbert mellett egy magyar csapat is indul a versenyen, igaz, nem hazai pilótával" - mondta az MNASZ elnöke, aki arra is kitért, hogy a pályán és azon kívül zajló számtalan eseménnyel a kilátogató nézők "különleges kiszolgálást" kapnak ezen a hétvégén.

Kiss Norbert, a Tankpool24-Mercedes magyar pilótája szerint komoly esélyük van a futamgyőzelmekre, mert műszakilag és minden más szempontból is nyerésre alkalmas a versenykamion és a csapat.

"Előrébb járunk, mint ahogyan előzetesen reméltük. Másodikak vagyunk az összetettben, az év elején nem gondoltam volna, hogy a Hungaroringre már így érkezünk" - mondta a 32 éves szombathelyi pilóta, aki nagy küzdelmet vár, de elérhetőnek tartja az első rajthelyek megszerzését az időmérő edzéseken, s mind a szombati, mind a vasárnapi első futamot meg akarja nyerni.

Csütörtökön (ma) délután 16 órakor 16 versenykamion és 19, a Blancpain GT-sorozatban induló luxus sportautó hajt rendőri felvezetéssel a Hungaroringről az 56-osok terére, ahol ingyenes közönségtalálkozót rendeznek az érdeklődőknek, szurkolóknak.

A kamion Eb versenyhétvégéje szombaton reggel kezdődik. Az időmérő edzést 11.25 órától rendezik, majd az első futamra 14.00, a másodikra pedig 17.20 órakor kerül sor. Vasárnap 9.55 órakor lesz a kamionok időmérő edzése, a hétvége harmadik futama 13.05 órakor, a negyedik, utolsó verseny pedig 16 órakor rajtol el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.