Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Február 23. 05:00, szombat | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Öt ok, amiért diéta közben is hízunk

Öt ok, amiért diéta közben is hízunk

Előfordult már Önnel is, hogy diétázott, de ehelyett súlygyarapodást ért el? Egy új brit felmérés szerint a nők közel egyharmada szegi meg a súlycsökkenés szabályait a diéta alatt és azt követően. A Fox News ezúttal összegyűjtött 5 alapelvet, amelyek betartásával sikeres lesz a fogyókúra.

A diéta felborítja a szervezet egyensúlyát

A brit felmérés szerint minden harmadik nő 15-20 éves kora között kezd el fogyókúrázni. Többségük legalább három, 10 százalékuk évi 5 alkalommal fogyókúrázik. A probléma az, hogy a legtöbb diéta nagyon szigorú, ami lassítja az anyagcserét és felborítja a szervezet egyensúlyát. A túl kevés zsír bevitele oda vezet, hogy a szervezet nem bontja le elég gyorsan a szénhidrátot. Azok a diéták pedig, amelyek bizonyos ételekből bármennyi fogyasztását megengedik, oda vezetnek, hogy azokból túl sokat eszik, s ha az adott étel egészséges, akkor is, ha a szervezetnek nincs rá szüksége, túl sok zsír termelődéséhez vezet.

A kitartás hiánya

Nagyon sok múlik a hozzáálláson. Hogyha nem elég kitartó, s azt veszi észre, hogy nem fogy egy bizonyos ideig, hajlamos feladni a diétát és visszatérni korábbi, egészségtelen életmódjára. Hogyha túl sokat eszik, kérdezze meg magától, miért? Azért mert valóban éhes, vagy csak nassolás, kényeztetés, vagy a szorongás elfojtása miatt. A tartós fogyás és annak megtartása távolságtartást és kitartást igényel.

Ételek, amelyeket nem szeret

Nincs rosszabb annál, hogy kedvenc ételeinek kell ellenállnia, mert a diéta ezt kívánja meg. Ez növeli a nélkülözés érzését, amivel arányosan emelkedik a stressz-hormon és ennek következtében intenzívebbé teszi a sóvárgást. Nézzen olyan ételek után, amelyek egészségesek, mégis szereti őket.

Mesterséges adalékanyagok

A legtöbb étel tele van mesterséges anyagokkal, amelyek roncsolják a szervezetet. Ehelyett törekedjen természetes zöldségekre és gyümölcsökre, amelyek fogyasztása nemcsak egészségesebb, de még jót tesz alakjának is.

Egyensúly

Az egyensúly unalmas szó, de ha jobban belegondol, hasznos. A legtöbben nem tudnak ellenállni: a csokoládénak, a chipsnek, a sajtnak, a kenyérnek és a bornak. Hogyha megtalálja az egyensúlyt, vagyis csak mértékkel és nagyon ritkán fogyaszt az említett ételekből, akkor nem kell lemondania róluk teljesen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:55, vasárnap | Életmód

Fonogram-díjátadó: a Zaporozsec, a Carson Coma, Rúzsa Magdi, Pogány Induló és a Góbé is nyert

Mások mellett a Zaporozsec, a Carson Coma, Rúzsa Magdi, Pogány Induló, Saya Noé, a Thy Catafalque és a Góbé is Fonogram-díjat kapott a szombaton a budapesti Barabás Villában tartott eseményen.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 06:43, péntek | Életmód

Denevérvirológiai kutatás kezdődik a Pécsi Tudományegyetemen

Európai denevérekben előforduló vírusok kutatására indított nemzetközi programban vesznek részt a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szakemberei - közölte a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-vel.