Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Június 22. 15:02, szerda | Kék hírek
Forrás: infovárosok

Pénzbüntetés kapott, mert verte, szidta és alázta feleségét

Pénzbüntetés kapott, mert verte, szidta és alázta feleségét

Elítélték a férfit, aki rendszeresen szidalmazta, megalázta, felpofozta feleségét. A büntetővégzés jogerős, azt az ügyész is tudomásul vette.

A férfi és nő házassága 2020. őszére megromlott, gyakorivá vált közöttük a veszekedés, ennek során a férfi kiabált a feleségével, az esztergomi lakásukban a tárgyakat dobálta, és a sértettet trágár szavakkal illette, becsületsértő módon szidalmazta. A házasfelek kapcsolata úgy elmérgesedett, hogy 2021. januárban két veszekedés során a férfi pofon ütötte a nőt – közölte az ügyészség.

A sértett 2021. április 4-én a konyhában tésztát főzött, amikor a férfi ismét veszekedett vele, a tésztaszűrőt az abban lévő éppen leszűrt forró tésztával együtt megragadta, és a nő arcához dobta, azért, hogy őt megalázza. Ezt követően az asszony már csak aludni járt haza a gyermekekkel a közös lakásba, napközben az édesanyjánál tartózkodott.

A férfi 2021. április 17-én is veszekedett a nővel, a lakás folyosóján a nyakánál és a karjánál megragadta, betolta a szobába, miközben követelte, hogy adja neki oda a telefonját, hogy annak tartalmát megnézhesse. A férfi kikapta kezéből a mobilt, majd földhöz vágta, emiatt a telefon képernyője összetört, majd jobb kézzel tenyérrel arcon ütötte a nőt.

A sértett 2021. április 22-én kocsival érkezett haza, a férfi a lakótömb előtt várta, és számon kérte, hogy miért nem érkezett haza korábban, majd szidalmazta és amint az asszony kiszállt az autóból, rácsapta annak ajtaját. A sértett aznap az édesanyjánál aludt a gyermekekkel. Az elkövető 2021. április 24-én is szidalmazta a nőt, aki a gyermekekkel a napot máshol töltötte, este néhány holmiért mentek csak haza, ekkor a vádlott megint veszekedett vele, azzal fenyegette, hogy egy késsel kiszúrja a kocsi kerekeit, majd megragadta a kabátjánál, és ki akarta lökni a lakásból.

A kapcsolati erőszak bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján eljárva az Esztergomi Járásbíróság 500 ezer forint pénzbüntetést szabott ki a férfival szemben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.