Városlista
2023. október 1, vasárnap - Malvin

Hírek

2011. December 01. 07:21, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Pontatlanok lehetnek a kgfb-díjkalkulátorok

Pontatlanok lehetnek a kgfb-díjkalkulátorok

A fogyasztók védelmében alapvető, hogy a biztosításközvetítők honlapjain levő díjkalkulátorok pontosan tartalmazzák a kedvezményeket, pótdíjakat és egyéb feltételeket, közölte a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete.

A fogyasztók érdekeinek védelmében alapvető, hogy a független biztosításközvetítők honlapjain elérhető kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) díjkalkulátorok pontosan tartalmazzák mindazon kedvezményeket, pótdíjakat és egyéb feltételeket, melyeket az egyes biztosítók díjhirdetésükben közzétettek – hívja fel az érintettek figyelmét a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF).

Az MTI-hez is eljuttatott közleményében a PSZÁF kifejti, hogy többször áttekintette a jelentős piaci súlyú független biztosításközvetítők honlapjainak kgfb-díjkalkulátorait, s az ezeken számított díjakat összevetette a biztosítók honlapjain kalkulált díjakkal. A díjkalkulátorok első áttekintése után a felügyelet megállapította: több független biztosításközvetítőnél eltérnek a díjszámító programjukkal kalkulált és a biztosítók által az országos napilapokban megjelentetett díjtarifában közzétett feltételekkel kalkulált díjak.

A PSZÁF ezek alapján vezetői levélben szólította fel az érintett független biztosításközvetítőket arra, hogy a díjkalkulátorok működtetésekor feleljenek meg a fogyasztók megfelelő, korrekt és teljes körű tájékoztatását szolgáló elvárásoknak.

A független biztosításközvetítők az általuk működtetett díjkalkulátorokat folyamatosan ellenőrizzék, az ellenőrzés során észlelt hibákat mihamarabb javítsák ki. A szükséges korrekcióknál vegyék figyelembe a biztosítók által – a PSZÁF kötelezése alapján – időközben végrehajtott módosításokat is.

MTI

Ezek érdekelhetnek még

2023. Október 01. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 39. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2023. Október 01. 00:00, vasárnap | Belföld

MÁV: Aki át akar szállni Bécsben, induljon el egy órával korábban

Magyarország felé valamennyi Railjet továbbra is a teljes útvonalán közlekedik, utasaiknak Bécsben nem kell átszállniuk, míg a másik irányban érdemes a tervezettnél korábban induló vonatot választani - tudatta a MÁV.

2023. Szeptember 30. 14:06, szombat | Belföld

Külügyi szóvivő: lényegi változás nem történt az OTP háborús szponzori státuszának ideiglenes felfüggesztésével

Lényegi változás nem történt azzal, hogy az ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NAZK) ideiglenesen felfüggesztette az OTP nemzetközi háborús szponzori státuszát - közölte Paczolay Máté.

2023. Szeptember 30. 14:05, szombat | Belföld

Megkezdődött a 16. Nemzeti Vágta Szilvásváradon

Ünnepélyes megnyitóval, huszárok felvonulással, a versenyben részt vevő lovasok ünnepélyes fogadalomtételével megkezdődött szombaton a 16. Nemzeti Vágta a Szilvásváradi Lipicai Lovasközpontban.