Városlista
2024. június 21, péntek - Alajos

Hírek

2011. December 01. 07:21, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Pontatlanok lehetnek a kgfb-díjkalkulátorok

Pontatlanok lehetnek a kgfb-díjkalkulátorok

A fogyasztók védelmében alapvető, hogy a biztosításközvetítők honlapjain levő díjkalkulátorok pontosan tartalmazzák a kedvezményeket, pótdíjakat és egyéb feltételeket, közölte a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete.

A fogyasztók érdekeinek védelmében alapvető, hogy a független biztosításközvetítők honlapjain elérhető kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) díjkalkulátorok pontosan tartalmazzák mindazon kedvezményeket, pótdíjakat és egyéb feltételeket, melyeket az egyes biztosítók díjhirdetésükben közzétettek – hívja fel az érintettek figyelmét a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF).

Az MTI-hez is eljuttatott közleményében a PSZÁF kifejti, hogy többször áttekintette a jelentős piaci súlyú független biztosításközvetítők honlapjainak kgfb-díjkalkulátorait, s az ezeken számított díjakat összevetette a biztosítók honlapjain kalkulált díjakkal. A díjkalkulátorok első áttekintése után a felügyelet megállapította: több független biztosításközvetítőnél eltérnek a díjszámító programjukkal kalkulált és a biztosítók által az országos napilapokban megjelentetett díjtarifában közzétett feltételekkel kalkulált díjak.

A PSZÁF ezek alapján vezetői levélben szólította fel az érintett független biztosításközvetítőket arra, hogy a díjkalkulátorok működtetésekor feleljenek meg a fogyasztók megfelelő, korrekt és teljes körű tájékoztatását szolgáló elvárásoknak.

A független biztosításközvetítők az általuk működtetett díjkalkulátorokat folyamatosan ellenőrizzék, az ellenőrzés során észlelt hibákat mihamarabb javítsák ki. A szükséges korrekcióknál vegyék figyelembe a biztosítók által – a PSZÁF kötelezése alapján – időközben végrehajtott módosításokat is.

MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 20. 16:45, csütörtök | Belföld

A hétvégén is folytatódik a kánikula

A hétvégén is folytatódik a kánikula: szombaton 28-36 Celsius-fok várható, majd vasárnapra némileg csökken a meleg, és elszórtan záporok-zivatarok jelenhetnek meg, a legmelegebb órákban 27-33 fok valószínű

2024. Június 20. 16:44, csütörtök | Belföld

Agrometeorológia: a száraz időjárás kedvez az aratásnak

Az elmúlt napok nagyrészt száraz időjárása kedvez az aratásnak, de a forróság az érésben lévő búzának sem tesz jót - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.

2024. Június 19. 06:00, szerda | Belföld

Hőség- Harmadfokú riasztás lépett életbe

Harmadfokú hőségriasztást rendelt el az ország egész területére szerda nulla órától szombat éjfélig az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján