Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Május 20. 07:05, vasárnap | Belföld
Forrás: mno.hu / MTI

Pusztított a hideg a dinnyeültetvényeken

Pusztított a hideg a dinnyeültetvényeken

Kárt tett az eddigi, nagyrészt hűvös időjárás a kelet-magyarországi dinnyeültetvényekben, ahol a növénytövek 15-30 százaléka pusztult ki – mondta Für László...

A térség egyik legnagyobb dinnyetermelői integrátorának és exportőrének, a nyíregyházi Rádium Kft.-nek az ügyvezetője pénteken az MTI-nek.

A zöldség-gyümölcs nagykereskedelemmel foglalkozó cég vezetője elmondta: a korábban kiültetett dinnyét Békés, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében az április 10-i fagy is károsította, mostanában pedig a 14 Celsius-fok alatti hőmérsékletű, a növény szempontjából hidegnek számító talaj rontja a növény gyökérzetét.

Hozzátette: a három megye együttesen mintegy 300 hektáros dinnyeföldjén ott kisebb mértékű a kár, ahol eleve készültek a termelők az esetlegesen kedvezőtlenül alakuló időjárás kivédésére, és tökalanyra oltott palántákat ültettek.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk