Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. December 14. 08:34, péntek | Sport

Rally: A célunkat teljesítettük!

Rally: A célunkat teljesítettük!

Túl van élete első Mitsubishis murva versenyén Dudás Gergő, akinek hű navigátora Szabó Krisztián diktálta ismét az itinert. Gergőt kérdem a látványosra sikerült 22. Mikulás Rally után.

Kezdjük a pályabejárással: Egy ilyen sziklás, murvás területen milyen autóval és gumival célszerű pályát járni?

- A szokásos kis Citroen 1,6 idegbeteg gépezettel jártuk be a veszprémi pályákat. Egy kicsit idegen volt számunkra ez a murvás talaj, de bíztunk benne, hogy hamar megbarátkoztunk vele. A pályajárásunkon megpróbáltuk minél pontosabbra és jobbra elkészíteni az itinerünket. A verseny előtt próbáltam felkészülni videókból, de mint kiderült, ez részben volt csak eredményes a számomra. A bejáráson még elég nagy sár és víztócsák voltak a pályán, de tudtuk, hogy ez hamar megfog szűnni.

Mennyire sikerült jó itinert írnotok Tiánnal?

- Minden versenyre megpróbálunk minél jobb, pontosabb itinert írni. Tián nagyon sokat segít nekem ebben, ezért nagyon hálás vagyok neki. Egyre többet tanulok tőle és versenyről versenyre egyre nagyobb az összhang az autóban. Rettentően tetszik ez az újfajta felírási mód, amit használunk. Visszagondolva mi volt az év elején, vagy tavaly, akkor tényleg nagyon a sötétben tapogatóztam.

A második gyorson abszolút 15.-ik időt autóztatok. Ennyire jót tett a verseny előtti teszt?

- Elérkezett a verseny napja. Amint a kislőtéren eljutottunk a második vagy harmadik kilométerig, olyan boldogság és felszabadultság fogott el, mint még soha. Élveztem minden méterét a versenynek, nem hittem volna, hogy ennyire megtetszik majd a laza talaj. Eddig sok tapasztalatom nem volt, mondjuk, ezután sem bővelkedem benne, de bátran kijelenthetem, hogy rengeteg pozitív dolgot tapasztaltunk meg és sokat tanultam a Mikulás Rallye alatt. Teszten teljesen máshogy kezeltem az autót, ott igazából ismerkedtem, barátkoztam vele és a talajjal.

Két nagy lehetőségem lehetett volna egy ennél jobb idő elérésére, de az első körben utolértük a csapattársunkat, a harmadikban meg.... azt szerintem mindenki tudja, mi is történt. Tiánnal éreztük, hogy ez az utolsó gyors nagyon szuper idő lesz. Minden összejött, aminek össze kellett, de a cél előtt sajnos két kanyarral felborultunk, majd 7-800 métert úgy gurultunk végig, sok benne maradt, rengeteg. Az idő azonban így is jó lett. Ezt az egyet sajnálom, de ezt nagyon!

Az egyik gyorson jól kiszolgáltátok a nézőket és a médiásokat is. Mi is történt?

- Ugyanazzal a tempóval, talán egy picit feszesebben érkeztem bele, de nagyobb volt a nyom, mint amire számítottam. Tián figyelmeztetett előtte, hogy lassabban kellene menni, váltsak egyel lejjebb, de tudod milyen a fiatal versenyző, makacs és heves. Úgy gondoltam, ha ez az előző körben is elment, akkor most is, hát nem. Sajnos felborított a nyom, de szerencse a szerencsétlenségben hogy komoly baja nem lett az autónak, be tudtuk vinni a célba. A rally ilyen, ez benne van a pakliban.

A gyorsok közül, melyik és miért tetszett nektek a legjobban?

- A Kislőtér kifejezetten pozitív csalódás volt. Hihetetlen jó érzés ilyen tempóval közlekedni a murván és ekkorákat ugratni, ilyenben még nem volt részem, de hamar a szerelmese lettem. Az első körben a körgyors nem igazán nyerte el a tetszésem, nem tudtam mire számítsak, hogy milyen murvagumikkal a sáros aszfalton. A második körre az is megtetszett, így végül is mindegyik pálya a “szívemhez” nőtt.

Miként értékeled a versenyeteket?

- Csupa pozitív érzés önt el, amikor visszagondolok erre a versenyre. Minden méterét élveztem és a célunkat teljesítettük. Mentünk, ismerkedtünk a murvával, ami számomra a legfontosabb volt. Köszönet mindenkinek, aki részese volt ennek és lehetővé tette, hogy elinduljunk ezen a versenyen. A szerviz ismét hibátlan teljesítményt nyújtott, az autó tökéletes volt.

Legközelebb hol láthatunk versenyezni?

- Szilveszter Rallyen fogunk indulni, addig tervezgetünk még egy tesztet, de ahogy mondani szokták: "Addig még sok víz lefolyik a Dunán".

Partnereink segítségét köszönjük: CloneGsm, Well Done, Prometric Test Center, Stage light theatre szociális szövetkezet, DepArt Productions Nonprofit Kft., Ticket shop Hungary, Bakerlit Multi Art Center, Üvegkalmár, Dream-Light - Theatre Bt, 383 the kopjary water, Multi Copy.

- Hajósi Miklós -

Címkék: autósport, rally

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok