Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Április 13. 07:34, péntek | Sport

Rally: Nagyon szoros versenyünk volt!

Rally: Nagyon szoros versenyünk volt!

Interjú a JG2 Racing versenyzőivel az Eger Rally után, akik bizony jól megülték a kis piros Opel Adam-ot!

Aki elsőnek válaszol: Tim Gábor.

Tíz gyorsasági szakasz volt rád és navigátorod részére kimérve. Miként is sikerült teljesítenetek?

- Úgy érzem, amit előzetesen elvártunk magunktól, azt talán túl is szárnyaltuk. Nem ismertük sem a pályákat, és persze minden új volt. A legfontosabb feladatunk, hogy ne hibázzunk és egyben hozzuk le az autót, és pontokat szerezzünk, az sikerült. A kezdeti, óvatos tempó után kezdtünk felébredni, három szakaszt megnyertünk a kategóriában, és végül összetett harmadikok lettünk, a kategóriánkban a másodikok. Örülök az eredménynek, és annak, hogy nagyon szoros volt a verseny, ami mutatja, hogy jobb kezdéssel az abszolút győzelemért is küzdhettünk volna.

Miként is muzsikált alattatok az Opel Adam?

- Ez egy profi autó, egy profi csapattal. Csak a versenyzéssel foglalkoztunk köszönhetően annak, hogy minden hibátlan volt. Az autó ugyan nem ilyen gyors pályákra van tervezve, hanem az EB-s jellegű technikás szakaszokra, sokszor tiltáson autóztunk. De jönnek olyan versenyek majd, ahol ez lesz az előny.

Ha újra rajtolhatnál, tennél-e bármit másként. Ha igen miért?

- Az elején picit hamarabb venném fel a ritmust. Illetve, hogy már van tapasztalat a pályákról, biztos több másodperccel jobban teljesítenénk. De ez szimplán csak a tapasztalat miatt lenne. Mást nem tennék másként, ez egy tökéletes kezdés volt az idényre.

Láttál-e sok nézőt a pályákon, ceremóniákon?

- Persze, nagyon sokan voltak a versenyen, de ezt tudtuk előre, hogy ha OB-n megyünk, akkor ott lesz néző. A ceremónia is nagyon hangulatos volt, végig gurulni Eger belvárosában jó érzés volt. A Dobó téren tartott cél ceremónián ugyan rendkívül hideg volt, de mivel a dobogóra állhattunk, ezt jól viseltük.

Legközelebb hol szurkolhatnak nektek a nézők?

- A Miskolc Rallye-n. Újra kis piros Opel Adammal és a JG2 Racing-el. A pályák ugyan továbbra is ismeretlenek, de ez így lesz egész évben. De a verseny menete, az autó már nem lesz idegen. Szeretnénk a győzelemért küzdeni és újra hibamentes versenyt teljesíteni

Timár Tamást is mikrofonvégre kaptam a kis piros nyavigátorát:
- Új kihívással álltunk szemben Gáborral, új csapat, új autó, komolyabb bajnokság. Nem volt magunkkal szemben nagy elvárásunk, büntetés nélkül és karcmentes autóval érjünk célba. Az első gyorsaságit nagyon elóvatoskodtuk, kategória 3. abszolút 8. idő. Tudtuk, hogy jó lesz ez és ez most csak rajtunk múlik hiszen az autó tudja, nekünk kell felnőni hozzá. Ez a 3. gyorsaságira sikerült is egy kategória első idővel. Már a pályafelíráson is tudtam, hogy Egerbakta-Sirok lesz a mi szakaszunk, de nem gondoltam volna, hogy ennyire. Innentől kezdve folyamatosan gyorsultunk és közben egyre jobban is éreztünk magunkat a kocsiban. Az utolsó szervizpark után 2 gyorsasági maradt. 2. helyen álltunk az abszolút értékelésben is és kategóriában is. Ezzel az eredménnyel tökéletesen kiegyeztünk volna így az első Rally2-es versenyünkre és az autó még mindig karcmentes. A 9. szakaszon szintén tudtunk hozni egy kategória első időt, az utolsó gyorsaságira pedig besötétedett. Tudtuk, hogy ez a power stage plusz pontokat osztanak. Sikerült sötétben ismét egy kategória első helyet autózni és így sikerült 1 pontot rabolni.

Nagyon jó verseny volt elégedettek vagyunk az eredménnyel! Külön köszönet a csapatnak, ilyen körülmények között még nem volt szerencsém versenyezni, kicsit úgy éreztem magam, mint a a "VB-n". Minden terhet levettek a vállunkról és nekünk csak a versenyzésre kellett koncentrálnunk. KÖSZÖNJÜK!

Reklám partnereinknek is köszönet: SPURI Az autó energiaitala, VIP-REX habarcs, betontechnológia, Altrapack Kft., Astrapack Kft. Olajág Petrol Kft. Keveweld Kft., Boncz Bt., Hajnal Gépműhely Kecskemét, Kis-Új-Lap Kft., Racionál Tuning Kft., BULYÁKI GUMI.

- Hajósi Miklós -

Címkék: autósport, rally

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.