Városlista
2023. január 29, vasárnap - Adél

Hírek

2022. November 22. 09:05, kedd | Belföld
Forrás: Ügyészség

Rárántotta a kormányt az M1-esen, kevésen múlt a baleset

Rárántotta a kormányt az M1-esen, kevésen múlt a baleset

Közúti veszélyeztetést nem csak »büntetőfékezéssel« lehet elkövetni, a másik autóst »megleckéztetni« kívánó, egyéb magatartások is könnyen vezethetnek büntetőeljáráshoz.

A Győri Járási Ügyészség tavaly nyáron, az M1-es autópályán történt eset miatt emelt most vádat. A vád szerint a negyvenes éveiben járó férfi Budapest irányába hajtott, amikor egy kamiont előző sofőr miatt lassítani kényszerült. Dühében szorosan a másik autó mögé ment és többször felvillantotta a fényszóróját. Miután az idős sértett befejezte az előzést és visszasorolt a külső sávba, a vádlott hirtelen mozdulattal felé kormányozta az autóját. A férfit az sem tartotta vissza a szabálytalankodástól, hogy mindkét autóban utasok is ültek.

A másik sofőr ijedtében fékezni kezdett és félrekapta a kormányt, emiatt az épp megelőzött kamion is fékezésre kényszerült, sőt, az elkerülő manőver során a sofőr áttért a lehajtó sávba is, ahol egy másik kamion igyekezett épp kihajtani.

Szerencsére baleset nem történt, a vádlott azonban így is a forgalom résztvevőinek testi épségét veszélyeztette.

A Győri Járási Ügyészség a leckéztető autóst közúti veszélyeztetés bűntettének elkövetésével vádolja.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Január 29. 08:22, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

Ezen a héten sem volt ötös a lottón.

2023. Január 29. 08:21, vasárnap | Belföld

Lánczi Tamás: Németországban lobbiznak azért, hogy az akkumlátorgyárak inkább ott épüljenek fel

Az akkumulátorgyárakkal rendelkező országok a jövőben stratégiai előnybe kerülnek - jelentette ki Lánczi Tamás politológus a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

2023. Január 28. 13:41, szombat | Belföld

Aranytömbökké olvasztották a lopott arany granulátumot a tolvajok

Aranytömbökké olvasztották a lopott arany granulátumot a tolvajok, akikkel szemben a Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség emelt vádat.

2023. Január 28. 13:40, szombat | Belföld

PM: jövőre újra 4 százalék felett erősödhet a magyar gazdaság

A stabilitást erősítő intézkedéseknek köszönhetően a magyar gazdaság idén elkerülheti a visszaesést, jövőre pedig ismét 4 százalék felett növekedhet - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter.