Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. November 22. 09:05, kedd | Belföld
Forrás: Ügyészség

Rárántotta a kormányt az M1-esen, kevésen múlt a baleset

Rárántotta a kormányt az M1-esen, kevésen múlt a baleset

Közúti veszélyeztetést nem csak »büntetőfékezéssel« lehet elkövetni, a másik autóst »megleckéztetni« kívánó, egyéb magatartások is könnyen vezethetnek büntetőeljáráshoz.

A Győri Járási Ügyészség tavaly nyáron, az M1-es autópályán történt eset miatt emelt most vádat. A vád szerint a negyvenes éveiben járó férfi Budapest irányába hajtott, amikor egy kamiont előző sofőr miatt lassítani kényszerült. Dühében szorosan a másik autó mögé ment és többször felvillantotta a fényszóróját. Miután az idős sértett befejezte az előzést és visszasorolt a külső sávba, a vádlott hirtelen mozdulattal felé kormányozta az autóját. A férfit az sem tartotta vissza a szabálytalankodástól, hogy mindkét autóban utasok is ültek.

A másik sofőr ijedtében fékezni kezdett és félrekapta a kormányt, emiatt az épp megelőzött kamion is fékezésre kényszerült, sőt, az elkerülő manőver során a sofőr áttért a lehajtó sávba is, ahol egy másik kamion igyekezett épp kihajtani.

Szerencsére baleset nem történt, a vádlott azonban így is a forgalom résztvevőinek testi épségét veszélyeztette.

A Győri Járási Ügyészség a leckéztető autóst közúti veszélyeztetés bűntettének elkövetésével vádolja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára