Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Szeptember 08. 20:15, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Román-magyar - MÁV-Start: több millió forintos kár keletkezett a szurkolói különvonatban

Román-magyar - MÁV-Start: több millió forintos kár keletkezett a szurkolói különvonatban

Az előzetes felmérések alapján több millió forintos kár keletkezett abban a különvonatban, amely a magyar labdarúgó-válogatott szurkolóit szállította a bukaresti világbajnoki selejtező mérkőzésre és vissza - közölte a MÁV-Start Zrt. szóvivője vasárnap az MTI-vel.

Szabó Anett elmondta, egy 13 kocsiból álló üzleti különvonatról van szó, amelyet egy kft. rendelt meg tőlük. A szerelvény mind a 13 kocsijában kár keletkezett. Bukarest környékén menet közben kívülről kövekkel megdobálták a vonatot, ablakai betörtek, a belső károkat az utasok okozták - sorolta a szóvivő.
Hangsúlyozta, hogy ehhez még hozzájön a bevételkiesésből adódó kár, ugyanis ezeket a kocsikat a következő hetekben nem tudják közlekedtetni.
A kár összességében több millió forintos, de Szabó Anett pontos összeget egyelőre nem tudott mondani. Azt viszont hangsúlyozta, a MÁV-Start Zrt. mindent megtesz annak érdekében, hogy továbbhárítsa az okozott károkat.
Elmondta: a megrendelő kft. a polgári törvénykönyv rendelkezései alapján felelősséggel tartozik az utasok által okozott kárért. A cégről mást nem akart közölni, mert - szavai szerint - minden további információ üzleti titoknak minősül.
Az esetről beszámoló Index azt írta, hogy a vasúttársaság a megrendelőn, vagyis a magyar válogatott hivatalos szurkolói csoportján hajthatja be a helyreállítás többmilliós költségét, erre a szolgáltatási szerződés kötelezi a drukkereket.

MTI Fotó: Rosta Tibor

Szabó Anett elmondta, hogy a kődobálás miatt felvették a kapcsolatot a román vasúttársasággal és a román hatóságokkal, és büntetőfeljelentést tesznek.
Arra a kérdésre, hogy a bevételkiesésből álló károkat hogyan tudják megosztani a kődobálók, illetve a kocsikat belülről megrongálók között, azt felelte, jogászaik alaposan és körültekintően fognak eljárni.
A magyar labdarúgó-válogatott pénteken 3-0-s vereséget szenvedett Bukarestben a románok vendégeként világbajnoki selejtezőmérkőzésen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során