Városlista
2022. augusztus 17, szerda - Jácint

Hírek

2011. Augusztus 03. 14:41, szerda | Belföld
Forrás: STOP

Értelmetlen, de látványos

Értelmetlen, de látványos

Nagyon pihent elméjű, puzzle-függő embereknek készül a hatszög-óra, amiről csak a tulajdonosa tudja, mennyi is a pontos idő.

A kódfejtők ideje lejárt - vagy mégsem? Az állandó dekódolásra vágyóknak készül az a karóra, melynek "számlapját" LED-csövecskékből álló hatszöveg alkotják. Öt nehézségi szintet állíthat be a felhasználó, attól függően, mennyire akarja összezavarni ismerőseit vagy saját magát. Garantáltan már az első megfejtése is komoly kihívást jelent a be nem avatottaknak.

A csövecskék csak gombnyomásra kezdenek világítani, egyébként úgy néz ki a szerkezet, mintha egy méhsejt-lemezt tekertünk volna a csuklónkra.

Kéregetők lekoptatásához is ideális eszköz.

- Ha megmondod menni az idő, kapsz egy százast! Nem tudod? Akkor itt marad a pénz!

A feladat csak első ránézésre nehéz. Ha nem kódként tekintünk a jelekre, hanem a klasszikus számok nyomait keressük, és kissé távolabbról nézzük a számokat, máris kiderül, csupán egy jópofa tipográfiai trükk az egész.

Címkék: óra

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 16. 18:10, kedd | Belföld

Harmadfokú riasztást adott ki a népegészségügyi központ

Harmadfokú, legmagasabb szintű hőségriasztást adott ki az ország egész területére szerdán nulla órától péntek éjfélig az országos tisztifőorvos a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) ajánlására.

2022. Augusztus 16. 17:01, kedd | Belföld

Megérkezett Magyarországra is a majomhimlő elleni védőoltás

Megérkezett Magyarországra is a majomhimlő elleni védőoltás: Magyarország 2560 adag vakcinát kap, amely 1280 ember oltására elegendő - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) kedden az MTI-vel.

2022. Augusztus 16. 16:04, kedd | Belföld

A kormány 18,5 milliárd forintot különített el a kisbenzinkutak támogatására

A kormány folytatja a kisbenzinkutak támogatását, erre a célra 18,5 milliárd forintot különített el

2022. Augusztus 16. 15:04, kedd | Belföld

Főleg lopások és drogok miatt intézkedtek a rendőrök a Szigeten

Főleg lopások és kábítószeres bűncselekmények miatt intézkedtek a rendőrök a hétfőn zárult Sziget fesztiválon - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a police.hu oldalon kedden.