Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Május 29. 10:50, szerda | Külföld
Forrás: MTI

Stabil a csővezetékben talált kínai csecsemő állapota

Stabil a csővezetékben talált kínai csecsemő állapota

Egészséges, és stabil állapotban van az a csecsemő, akit egy lakóépület nyilvános vécéjéből levezető, 10 cm átmérőjű lefolyócsőben találtak meg kedden a kelet-kínai Csöcsiang tartományban. Valószínűleg az anya is megvan - jelentette a kínai média szerdán.

A fiú csecsemő tartózkodási helyét körültekintő akcióval közelítették meg a tűzoltók, majd kivágták a negyedik emeleti vezetékrészt. Később orvosok segítségével - immár a kórházban - fogókkal és fűrésszel csaknem egy órán át fejtették le róla a csőmaradványokat.
Arcán, végtagjain karcolások, testén véraláfutások találhatók, súlya 2-3 kilogramm közötti. Az újszülött kisfiú körülbelül két órát tölthetett a cső egyik kanyarulatában. Sírásával hívta fel magára a figyelmet, és egy lakó értesítette a hatóságokat.
A történtekre az internetes közösség igen indulatosan reagált, több százezer bejegyzés született. Voltak, akik a mentők munkáját méltatták, akadtak, akik a baba segítségére siettek, pelenkát, ruhát, tejport vittek neki. Mások már jelezték, hogy szívesen örökbe fogadnák.
A legfrissebb jelentések szerint a 22 éves anya titokban figyelte, amint gyereke megmentésén dolgoznak. A nő lakásában gyerekjátékokat találtak. Állítólag ő lehetett az is, aki riasztotta mentőket.
Az inkubátor száma alapján 59-es babának elnevezett kisfiú ügyében szándékos emberölés gyanúja miatt indított nyomozást a rendőrség. Az illetékes kórház orvosa közölte, hogy a csecsemőt akkor sem adják örökbe, ha szülei nem tartanak rá igényt, hanem átadják a szakintézménynek.

Címkék: Kína-bűnügy

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).