Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2022. Március 07. 06:00, hétfő | Belföld
Forrás: MTI/Fotók: MTI/Nemes János

Szentkirályi Alexandra: Magyarország senkit sem hagy segítség nélkül

Szentkirályi Alexandra: Magyarország senkit sem hagy segítség nélkül

Magyarország senkit sem hagy segítség nélkül - jelentette ki a Beregszász közelében, az asztélyi határátkelőn vasárnap Szentkirályi Alexandra, aki a helyszínen ismerkedett az ott kialakított segítségpont működésével.

A kormányszóvivő Lehel Lászlóval, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatójával és Gerevich Jánossal, a szervezet beregszászi képviseletének vezetőjével közösen tekintette meg azt az ukrán oldalon található, a nap 24 órájában működő segítségpontot, ahol meleg teával, szendviccsel, frissítőkkel és alapvető higiéniás cikkekkel várják a magyarországi belépésre érkező menekülteket.

Tapasztalatait összegezve Szentkirályi Alexandra kiemelte, hogy folyamatosan fejlesztik a segítségpontot, ahol melegedősátor is rendelkezésre áll és napokon belül felépül egy vizesblokk, ami eddig hiányzott a határátkelő ukrán oldalán. Mint fogalmazott, a legszükségesebbek mellé "jó szót is kapnak, ami most a legfontosabb". A szinte egy szál ruhában menekülőkre, itt, "ahol már biztonságban vannak, rázuhan az a lelki teher, amit útközben talán fel sem dolgoztak" - mondta.

A segélyszervezet képviselői a határ ukrán oldalán megkérdezik a sorban álló menekülteket, hogy mire van szükségük Magyarországon, így az ottani segítők idejében felkészülhetnek és a lehető leggyorsabban konkrét segítséget nyújthatnak.

Az MTI tudósítójának kérdésére, hogy készen áll-e Magyarország arra, hogy a humanitárius folyosók várható megnyitását követően újra több tízezer menekült indulhat meg a határátkelők felé, a kormányszóvivő kijelentette: a határrendészeti szervek felkészültek minden eshetőségre, mindenütt jelen vannak a segélyszervezetek, és önkéntes segítőkből sincs hiány. Ezen felül a kormány 3 milliárd forint plusz forrással is segítette annak a 6 karitatív szervezetnek a munkáját, amelyekkel szorosan együttműködik a humanitárius válság kezelésében. "Magyarország mindenkinek segít, fel vagyunk készülve arra, hogy mindenkit ellássunk, senki sem marad segítség nélkül" - fogalmazott Szentkirályi Alexandra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben